Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mali byť trhákom, no skončili obrovským fiaskom: Spomínate si ešte na tieto reality šou?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube)

Televízie si od nich sľubovali veľké čísla, no nedočkali sa. Ešte predtým, než sme sa dočkali Farmy či iných nekončiacich formátov, televízie riskovali s niekoľkými projektami, ktoré im nevyšli. Reality šou mali byť lákadlom aj pre slovenských divákov. Nestalo sa tak a upadli do zabudnutia. Pamätáte sa ešte na tieto nepodarené skvosty?

Big Brother

Klasický prototyp reality šou predstavovala v roku 2015 markizácka relácia Big Brother. Súťažiaci, intrigy, vulgarizmy, nemravné správanie a tak ďalej. Na Slovensku sa tento formát dočkal jednej série, malej sledovanosti a niekoľkomiliónových pokút od Rady pre vysielanie a retransmisiu. Pokuty boli udelené kvôli nemravnému, obscénnemu a agresívnemu správaniu finalistov, často sa objavujúcich vulgarizmov, ale aj propagovania drog v hlavnom vysielacom čase.

Už pod dvoch týždňoch od štartu vysielania bolo jasné, že reality šou nesplnila očakávania a je pod priemerom.Formát bol neúspešný a televízii priniesol mnoho problémov. Šou nezachránil ani bujný dekolt ZuzanyBelohorcovej, ktorej prítomnosť mala dvihnúť čísla sledovanosti.

Vyvolení

Jojka v tom istom čase spustila reality šou Vyvolení, ktorá sa stala priamym konkurentom Big Brother. Možno o trochu úspešnejší formát sa dočkal dvoch sérií a nakoniec aj tretej s podtitulom Dom snov. Na začiatku bolo 42 finalistov, ktorí sa uchádzali o výhru vo výške 11 miliónov korún a postup do vily na bratislavskej Kolibe.

Duel moderovali Michal Hudák a Karin Haydu. Tretia séria dopadla ešte horšie než predchádzajúce dve. Súťažiaci boli nonstop pod dohľadom kamier. Prvá séria bola sledovaná relatívne dobre, no druhá a tretia už klesali a "úspech" prvej nedobehli.

Hotel Paradise

Tento formát sa vysielal súčasne na českej televízii Prima Love a slovenskej TV Joj. Šou sa odohrávala v hoteli na Dominikánskej republike a začali ju vysielať začiatkom marca 2012. Moderátorkou bola Martina Gavriely. Súťažiacich takisto snímali kamery celý deň takmer pol roka. Reality šou sa konca dočkala v júli. Víťazkou sa stala Nela Slováková z Českej republiky.

Jednou zo súťažiacich bola aj kontroverzná Slovenka Zuzana Plačková. Všetci prišli do šou ako nezadaní a v súťaži fungovali v pároch. Ich jedinou náplňou bolo užívať si luxus, ktorý exotická destinácia ponúka.Hotel Paradise sa takisto dočkal len jednej série a bol vysielaný po desiatej večer. Projekt však nesplnilto, čo si od nej tvorcovia sľubovali - nadpriemernú sledovanosť.


Mohlo by vás zaujímať:Prvá SuperStar pobláznila Slovensko: Kde sú nádejní speváci dnes?


Celebrity Camp

Koncom januára 2007 Jojka odvysielala ďalší formát reality šou. Dvadsaťšesť slovenských a českých celebrít odletelo na filipínsky ostrov Sangat. Mali prežiť štyri týždne plné dobrodružstva a napätia. Išlo o ľudí, ktorí pravidelne zapĺňajú titulky novín. Boli rozdelení do dvoch tímov.

Sprievodcami exotickým prostredím a napínavými súťažami boli obľúbení herci Ján Kroner a Petra Polnišová. Vyzerá to tak, že diváci nechceli byť svedkami ďalšieho luxusu celebrít. Hoci prvý diel oslovil divákov podľa očakávaní televízie, Celebrity Camp postupne klesol na čísla podvtedajším týždenným priemerom sledovanosti.

Ostrov

Na Markíze dlho pripravovali vysielanie prestížnej šou Ostrov. Vo svete patrila podľa časopisu Times k 100 najlepším reality šou na svete.V mnohých krajinách bola vysielaná sveľkým úspechom. Slovensko sa k týmto krajinách nezaradí. Reláciu dlhé týždne dopredu ohlasovali reklamy. Moderátorom relácie bol Marián Mitaš.

Šou sa natáčala na Filipínach, no divácka sledovanosť bola malá a šou postupne prešla z hlavného vysielacieho času do neskorých večerných hodín. Na plnej čiare prepadla už počas druhého dielu. Diváci neuverili ani moderátorovi, ktorému táto úloha ako hercovi nesadla.

Pláž 33

Letná šou Markízy mala byť diváckym trhákom, no skončila fiaskom. Začala v júli a končiť mala až v septembri. Tvorcovia ju však stiahli už v polovici augusta. Projekt bol totiž veľmi nákladný a sledovanosť takmer žiadna. Súťaž moderovala Barbora Rakovská.

Šou nahradil nový formát, seriál Horúca krv, no ani ten sa neskôr neuchytil. Podstatou Pláže 33 bola skupinka Slovákov, ktorý bojovali o 33-tisíc eur. Súťažiaci boli zodpovední za chod novovybudovaného podniku Pláž 33, pracovali za barom a museli sa vedieť obracať aj v kuchyni.

Aha! Dvaja v tom

V tejto svojskej reality šou sa predstavil kaderník Paviel Rochnyak a moderátor audiotextových televíznych hier Mário Toráč. V šou Aha! Dvaja v tom sa mali obaja dostať do zábavných a originálnych situácií, v ktorých ich ešte nikto predtým nevidel.

Mali sa ocitnúť v koži obyčajných ľudí. Ich pracovné výkony mali na záver hodnotiť profesionáli s tým, že im oznámia, či v danej profesii obstáli. Šou však rovnako, ako aj jej dvaja hlavní protagonisti upadla do zabudnutia. Rochnyak češe naďalej a Toráč slúži ako podarená predloha Jurajovi Kemkovi alias Bukinovi v Kredenci.

Viac o téme: Hotel ParadiseCelebrity CampVyvoleníBig BrotherOstrovPláž 33Aha! Dvaja v tom
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu