Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Napätie, zápletky i priateľstvá: Na obzore je nová kriminálka pre deti

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: ČT)

V Zlíne sa začalo nakrúcanie nového rodinného seriálu Kriminálka 5. C v réžii Juraja Nvotu. Literárnu predlohu nového projektu napísal filmový historik, publicista a scenárista Pavel Taussig, ktorý autorsky stojí aj za oscarovým filmom Kolja (1996).

Prvé zábery nového 13-dielneho seriálu zameraného predovšetkým na detského diváka, natočili tento týždeň počas medzinárodného filmového festivalu v Zlíne. Na obrazovkách RTVS sa novinka objaví na jeseň budúceho roka. Seriál vzniká v koprodukcii s Českou televíziou.

Vo filme sa objavia známi herci

V jednotlivých častiach seriálu nebude núdza o napätie, detektívne zápletky, priateľstvo, odvahu a túžbu pomôcť. Partia malých detektívov z 5. C na čele s Petrom Mikinom bude postupne riešiť rôzne kriminálne prípady zamerané do veľkej miery na obchodovanie so zvieratami. Hlavnému protagonistovi pritom pri nevšedných úlohách pomôžu sesternica Eliška, brat Filip, a spolužiaci Kája a Igor či slovenské dvojčatá Agáta a Beáta.

FOTO Napätie, zápletky i
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ALEF FILM & MEDIA/Zuzana Ricotti)

Literárnu predlohu k seriálu napísal filmový historik, publicista a scenárista Pavel Taussig, ktorý autorsky stojí aj za oscarovým filmom Kolja. Na režisérsku stoličku zasadol Juraj Nvota. "Pre niektorých detských protagonistov pôjde o ich prvé skúsenosti s filmovaním. Do kastingov sa na Morave a v Čechách prihlásilo približne 300 malých záujemcov, na Slovensku 200, z toho stovka prišla na kasting do Mlynskej doliny kvôli postavám slovenských dvojičiek Agáty a Beáty, ktoré sa tiež s partiou detektívov spriatelia," informovala Erika Rusnáková, hovorkyňa RTVS.

FOTO Napätie, zápletky i
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ALEF FILM & MEDIA/Zuzana Ricotti)

Ako ďalej uviedla, okrem Zlína a jeho zoologickej záhrady sa bude natáčať v Brne, Pardubiciach, Prahe, Bratislave, na Devíne, Bytči, v Súľovských skalách, v Manínskej tiesňave a v Egypte. A keďže seriál je o obchodovaní so zvieratami, objavia sa v ňom tiež rôzne exotické pavúky, motýle, varan, tiger, hady, orly, aligátor, ale i exotické rastliny, o pašovaní ktorých bude jeden z dielov seriálu.

"Na príprave historickej prvej kriminálky pre deti a ich rodičov spolupracuje RTVS s koproducentmi Českou televíziou, ALEF FILM & MEDIA a Filmovými ateliérmi," uzavrela. Do deja sa popri detských hercoch a exotických zvieratách pripletie i zopár dospelákov. Na obrazovkách sa v rámci seriálu objavia i známi herci ako Bolek Polívka, Miroslav Táborský, Milan Lasica, Lenka Krobotová, Zuzana Konečná, Jan Dolanský či Michaela Majerníková.

FOTO Napätie, zápletky i
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ALEF FILM & MEDIA/Zuzana Ricotti)

Viac o téme: Kriminálka 5. C
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu