Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Viac Márie Terézie? Úspešná historická miniséria bude mať pokračovanie

Mária Terézia
Mária Terézia (Zdroj: rtvs)

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) pripravuje v koprodukcii s Českou televíziou, rakúskou ORF a maďarskou MTVA ďalšie dve časti historickej minisérie Mária Terézia.

Slováci mohli prvé dve časti seriálu vidieť v premiére na Jednotke minulý rok počas vianočných sviatkov. S úspechom sa televízna miniséria stretla vo všetkých štyroch koprodukčných krajinách, tak sa televízie zhodli na jej ďalšom pokračovaní.


Mohlo by vás zaujímať:Historická dráma o Márii Terézii už na Vianoce: Panovníčka vraj bola dobrá herečka!


Autorkou scenárov bude tak ako pri predchádzajúcich častiach Mirka Zlatníková a réžie sa opäť ujme Robert Dornhelm. Nič sa nezmení ani na obsadení hlavných postáv, Máriu Teréziu stvárni rakúska herečka Marie Luise Stockinger a jej manžela Františka Štefana Lotrinského si zahrá Vojtěch Kotek.

Scenáre by mali byť hotové na jeseň, následne budú tvorcovia vyberať lokality a začnú s kastingami. Nakrúcanie televízie pritom naplánovali až na budúci rok, nové časti RTVS uvedie v premiére počas Vianoc 2019. "Som nesmierne rád, že sme sa spolu s koprodukčnými partnermi dohodli na pokračovaní tejto mimoriadne úspešnej minisérie a verím, že si tiež získa priazeň divákov. Je to typ projektov, ktoré bude RTVS aj v budúcnosti podporovať," povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Viac o téme: Mária Terézia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu