Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Posledná séria Game of Thrones dorazí až budúci rok: Čo všetko o nej zatiaľ vieme?

Vladimír Furdík ako Nočný kráľ v populárnom seriáli Game of Thrones Zobraziť galériu (2)
Vladimír Furdík ako Nočný kráľ v populárnom seriáli Game of Thrones

Seriál Game of Thrones je celosvetovým fenoménom, ktorý si počas niekoľkých sérií zamiloval takmer každý. Jeho finále sa už skutočne blíži a preto sme sa rozhodli pozrieť na informácie, ktoré kolujú internetom o poslednej sérii. Skráťte si čakanie na premiéru výberom toho najzaujímavejšieho, čo už o konci tohto výnimočného projektu vieme.

Na premiéru si ešte počkáme

Posledná ôsma séria veľkolepého seriálu Game of Thrones oficiálne dorazí až v roku 2019. Potvrdila to herečkaMaisie Williams, ktorá v projekte stvráňuje postavu mladej Arye Stark. Scenáre sú už nejaký čas dopísané a nakrúcanie je v plnom prúde. Šušká sa, že finále by malo byť časovo extrémne dlhé. Zlou správou však je, že tvorcovia potvrdili len šesť častí (1.-6. séria mala častí desať, 7. už iba sedem častí). Tvorcovia nám to chcú vynahradiť inak. Nie je totiž vylúčené, že by jednotlivé časti mohli mať viac ako 80 minút.S touto informáciou prišlaPaula Fairfield, ktorá sa v rámci Game of Thrones stará o hudobnú stránku.

Game of Thrones
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Finále, ktoré nase*ie

Herec Jason Momoa, ktorý v seriáli stvárnil postavu Khala Drogaprednedávnom navštívil svojich kolegov na pľaci. Keď sa ho neskôr zvedavci pýtali na informácie ohľadom poslednej série, povedal:„Pôjde o najúžasnejšiu vec, aká kedy bola v televízii odvysielaná.Bude to neuveriteľné.Nas*rie to množstvo ľudí,a to čo som sa dozvedel bolo pre mňa nepríjemné, pretože som veľkým fanúšikom seriálu a nechcel som o tom vedieť."Bude teda rozhodne zaujímavé sledovať, čo vlastne herca tak vytočilo.

Závratná suma za epizódu a známy režisér

Doteraz stáli jednotlivé epizódy posledných sérií Game of Thrones 10 miliónov dolárov, zatiaľ čo prvá séria si postačila s rozpočtom 6 miliónov na jednu časť.Vzhľadom na vyššieplaty hercov, dlhšiu minutáž,kulisy či vizuálne efekty je jasné, že táto cena bude musieť ísť hore. Podľa informácií by mala každá jedna epizóda nakoniec stáť až 15 miliónov dolárov.

Máme potvrdené, že aspoňjednu epizódu poslednej sériezrežíruje Miguel Sapochnik. Fanúšikom seriálu je toto meno viac než dobre známe.Postaral sa totiž o štyrivynikajúce epizódy seriálu, konkrétneThe Gift, Hardhome, Battle of the Bastards a Winds of Winter.

Všade samé plamene

Dostávame sado vôd spoilerov, preto vás vopred varujeme, že pokiaľ nechcete prísť o všetky zvraty seriálu, ďalej v čítaní ani nepokračujte. Na druhú stranu sa nemusíte báť, že by sme vám rovno povedali, ako to celé dopadne. To momentálne vie skutočne len málo ľudí. Čo sa týka vyššie spomínaných plameňov, už teraz vieme, že minimálne dve seriálové lokácie pravdepodobne úplne padnú popolom. Prvou z nich je Winterfell (Zimohrad). Sídlo rodu Starkovcov si počas siedmych sérií prešlo kadečím, no vyzerá to tak, že v tej poslednej zhorí na popol. Dokazovať to má video z nakrúcania, kde je vidieť celý hrad v plameňoch.

Druhou lokáciou je hlavné mesto, King´s Landing. Väčšina scén z tejto oblasti bola v minulosti nakrúcaná v reálnych mestách, a to najmä v nádhernom Dubrovníku. Tentokrát sa ale replika vytvorila vTitanic Studios neďaleho Belfastu. Dôvod, prečo sa tak muselo stať, je asi jasný. Mesto bude pravdepodobne zničené.

VIDEO Pozrite sa, ako dopadlo spojenie seriálu Game of Thrones a filmovej ságy Star Wars

Živí mŕtvi

Čo sa ďalších informácií týka, tak s určitosťou môžeme povedať, že armáda Nočného kráľa sa rozrastie o nemŕtvych Dothrakov, takže bude zaujímavé sledovať, ako budú bojovať šialení nájazdníci po boku hlavného záporáka seriálu. Z uniknutých správ taktiež vyplýva, že Jon sa opäť stretne so Cersei, aj keď dôvod ich stretnutia je momentálne zahalený rúškom tajomstva. Možno Nočný kráľ všetkých zaženie pred brány King´s Landing a oni budú musieť vyjednávať, alebo Cersei prídek rozumu a rozhodne sa pridať k ostatným skôr, než príde úplný koniec.

Slovák Vladimír Furdík: Cesta od kaskadéra až po hlavnú postavu seriálu Game of Thrones

Viac o téme: Game of Thrones
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu