Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Unikátny seriál o najväčších beštiách: Nahliadnite do mysle sériového vraha

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: AMC Networks, YouTube/CBS Reality)

Krimi seriál Hlas sériového vraha ponúka jedinečný pohľad do zákulisia vyšetrovania vybraných brutálnych zločinov. Okrem rutinných vyšetrovacích postupov a analýz si diváci budú môcť vypočuť autentické nahrávky priznaní páchateľov ako Robert Black, Kim Edwards, Ted Bundy či Elizabeth Wettlaufer. Policajné vyšetrovanie zahŕňa verné rekonštrukcie samotných zločinov, odborné posudky a policajné výsluchy. Profesor kriminológie David Wilson a profesor forenznej psychológie Michael Brookes pritom počúvajú a analyzujú nahrávky s hlasmi vrahov.

Nový seriál CBS vás privedie priamo do vyšetrovacej miestnosti, kde sa priznali najhorší sérioví vrahovia na svete. Aké to je, sedieť zoči-voči človeku, ktorý chladnokrvne zavraždil desiatky ľudí? Možno iné, ako by ste čakali. Na prvý pohľad to nie sú žiadni šialenci skrvavými očami apomätenou rečou. Naopak. Rozprávajú pokojne, vypočítavo. Manipulujú svami. Niekedy si snimi neporadia ani skúsení vyšetrovatelia.

Priznania na autentických nahrávkach

Nový dokument stanice CBS však ukazuje, ako sa niektorí najhorší vrahovia dostali za mreže. Ich priznania si môžete vypočuť zoriginálnych nahrávok, ktoré doteraz neuzreli svetlo sveta. Dokument Hlas sériového vraha moderuje profesor David Wilson, ktorý analyzoval desiatky priznaní vrahov. Vrátane jedného znajznámejších, Teda Bundyho.

Vďaka pokročilej technológii playbacku vás dokument vezme priamo do vyšetrovacej miestnosti. Vnej sedia herci, no hlasy nie sú ich. Tie patria skutočným vyšetrovateľom aobvineným. Najhorším sériovým vrahom všetkých čias.

K vrahovi si musíte vytvoriť väzbu

Profesor Wilson pre britský denník Sun Online uviedol, že títo ľudia sa priznali až potom, čo si knim vyšetrovatelia vytvorili akúsi väzbu. Vrahovia sú inak veľmi prefíkaní aopatrní. Ako príklad uvádza vraha malých dievčatiek Roberta Blacka. „Najskôr ma zaujalo, že Black na nahrávkach tvrdošijne odmietal priznať akúkoľvek vinu,“ povedal Wilson pre Sun.

VIDEO Unikátny seriál o
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/CBS Reality)

„Ale keď sa sním začal rozprávať terapeut - ktorého najali na jeho obhajobu - začal sa postupne otvárať. Začal opisovať, ako aprečo unášal tie deti. Odhalil dosť na to, aby ste došli kzáveru. Aby ste si povedali: tak takto to urobil,“ hovorí uznávaný profesor amoderátor dokumentu.

Arogantní a pokojní so zmyslom pre humor

Robert Black je „hviezdou“ prvého dielu dokumentu onajhorších vrahoch na svete. Počas prvej adruhej série dokumentu sa však onich dozvieme oveľa viac. Napríklad aj to, ako sa títo vraždiaci psychopati správajú ačo majú spoločné. Aj vo vyšetrovacej miestnosti, kde by sa väčšine znás poriadne potili ruky, ostáva väčšina vrahov pokojná. Dokonca pôsobia arogantne, akoby ste sa mali cítiť polichotení, že sa svami vôbec bavia.

VIDEO Unikátny seriál o
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: AMC Networks)

„Ted Bundy šepká, ale nie je to priznanie viny. Je to súčasť predstavenia, zvádza publikum,“ uvádza príklad profesor David Wilson. Ted Bundy patrí medzi najhorších sériových vrahov vôbec. Na svedomí má údajne až stovku obetí, aj keď ho oficiálne odsúdili „len“ za 50 vrážd. Ted Bundy, podobne ako ostatní sérioví vrahovia, chcel byť slávny a chcel, aby sa oňom písalo. Je však ešte jedna vec, ktorú majú sérioví vrahovia spoločnú.

VIDEO Unikátny seriál o
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: AMC Networks)

„Zmysel pre humor,“ hovorí profesor Wilson. „Väčšina znich sa párkrát zasmeje počas rozhovoru. Ale nikdy nevtipkujú, ani vtipy nechápu. Nechytili by sa na vtip, ani keby ho mali priamo pred očami.“ Hlasy sériových vrahov môžete spoznávať od 5. augusta každú sobotu o21:00 na televíznej stanici CBS Reality.

VIDEO Unikátny seriál o
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: AMC Networks)

Viac o téme: CBSTed BundyHlas sériového vrahaRobert Black
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu