Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Slováci si Oteckov totálne zamilovali: Vedeli ste ale, podľa čoho tento seriál vznikol?

Oteckovia Zobraziť galériu (3)
Oteckovia (Zdroj: TV Markíza)

Seriál Oteckovia sa stal veľmi rýchlo televíznym hitom. Markíza sa aj vďaka výbornému hereckému obsadeniu teší vysokej sledovanosti. Vedeli ste však, čím sa inšpirovali tvorcovia pri jeho vzniku?

Ak vám slovenský seriál v mnohom pripomína telenovelu, nie ste od pravdy vôbec ďaleko. Ako sa uvádza aj na oficiálnej webovej stránke, Oteckovia sú inšpirovaní čilskou predlohou, ktorá je adaptáciou pôvodného argentínskeho formátu.

Konkrétne ide o seriál Señores papis. Tento program sa najskôr v roku 2014 začal vysielať v Argentíne a o dva roky neskôr aj v Čile. Práve v mekke telenoviel mal podobný vysielací čas ako slovenská verzia, teda od pondelka do piatku. Mal však jednu výnimku, v stredu ste si ho pozrieť nemohli. Navyše nedostal priestor v podvečernom vysielaní, ale až tesne pred polnocou o 23:30.Trailer si môžete pozrieť TU.

Señores papis
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: pinterest.com)

Dej seriálu je takmer identický. Originálna argentínska verzia prináša príbeh štyroch moderných oteckov v úlohe rodičov. Každý z nich má syna alebo dcéru, ktorí navštevujú škôlku alebo školu. Okrem toho sa pravidelne dopĺňajú v rôznych konfliktoch, problémoch a prekvapeniach. Teda ako tí slovenskí Tomáš, Marek, Alex a Vlado.

Ak vás zaujímajú mena juhoamerických hrdinov, tak sú toLuciano Castroako seriálovýFavio “Chori” Carbonetti,Joaquín FurrielakoIgnacio “Nacho” Moreno,Luciano CáceresakoFranco Bertossi a štvrtým do partie jePeto Menahemv úloheMaura de Leoneho. Dokopy sa predstavili v 184 epizódach.

Señores papis
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: cordobatimes.com)

Za úspechom stoja najmä dve mená. Ide o tvorcov seriálu - sestry Marcelu a Ceciliu Guerty, ktoré dopĺňa Pablo Junovich. Argentínsky seriál sa okrem toho vysielal aj v ďalších krajinách, napríklad v Uruguaji, Paname, Paraguaji, Bolívii, Peru, Hondurase či Ekvádore.Aby toho nebolo málo, seriál dostal aj mexickú verziu.

Viac o téme: OteckoviaSeñores papis
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu