Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

BBC začne nakrúcať seriál Dracula: Stoja za ním autori obľúbeného Sherlocka

Claes Bang
Claes Bang (Zdroj: SITA/Magnolia Pictures via AP)

Britská televízia BBC začne v koprodukcii s americkou spoločnosťou Netflix natáčať miniseriál Dracula (Drakula) s dánskym hercom Claesom Bangom v hlavnej úlohe.

Televíznu adaptáciu rovnomenného viktoriánskeho hororového románu pripravujú podľa britského serveru Independent rovnakí tvorcovia, ktorí stáli za úspešným seriálom Sherlock s Benedictom Cumberbatchom a Martinom Freemanom. Upírsky seriál, ktorý divákov prenesie do Transylvánie 19. storočia, bude mať tri diely s dĺžkou celovečerného filmu.


Mohlo by vás zaujímať:Krvilačný gróf vládne filmom: Od monštra v hororoch po postavičku v animáku


"Som hrozne rád, že sa môžem ponoriť do takej kultovej a vysoko zaujímavej postavy. Jasne, je zlý, ale je v ňom tiež oveľa viac, je charizmatický, inteligentný, vtipný a sexy," vyhlásil o postave grófa Draculu päťdesiatjedenročný Bang. Herec, ktorý hovorí piatimi jazykmi, je známy napríklad z krimi Dievča v pavúčej sieti.

Natáčanie má začať budúci rok. Seriál, v ktorom bude Dracula podľa producentov "spriadať plány proti viktoriánskemu Londýnu", bude mať v Británii premiéru na stanici BBC One a v ďalších krajinách na platenej internetovej televízii Netflix.

Román Dracula anglického autora Abraháma "Bram" Stokera vyšiel v roku 1897 a od tej doby sa dočkal nespočetných vydaní a celej rady filmových adaptácií.

Viac o téme: Claes BangDracula
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu