Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Emotívne konce či rázna stopka od tvorcov: Tieto seriály v roku 2019 už viac neuvidíme

Kevin Spacey v seriáli House of Cards
Kevin Spacey v seriáli House of Cards (Zdroj: SITA/David Giesbrecht/Netflix via AP)

Azda každý z nás si v priebehu roka vyhradí čas pre sledovanie minimálne jedného seriálu. V nich, narozdiel od filmov, môžeme sledovať omnoho rozvetvenejšie príbehy a práve preto ich mnohokrát ľudia tak veľmi obľubujú. Niekedy je ale treba pohnúť sa ďalej. Klobúk dole pred tvorcami, ktorí vedeli skončiť na pomyselnom kvalitatívnom vrchole svojich projektov (viď Breaking Bad) a nehnali sa zbytočne len nad peniazmi a ďalšími epizódami (viď Simpsonovci). S ktorými seriálmi sme sa teda v roku 2018 definitívne rozlúčili?

House of Cards

Dom z kariet je príbehom politika Franka Underwooda (Kevin Spacey), ktorý sa cez rôzne vzlety a pády svojej politickej i súkromnej​​kariéry postupne derie na najvyšší post americkej politiky."Podstatou sľubov je, že sú voči meniacim sa okolnostiam imúnne," hovorí Frank Underwood, hlavná postava seriálu, keď mu Linda Velasquezovej oznámi rozhodnutie práve zvoleného prezidenta USA, že nedostane funkciu, ktorá mu bola sľúbená.A tak z túžby po pomste vznikne plán, ktorý sa roztáča rovnako divoko, ako Šostakovičov valčík na slávnosti.

Kevin Spacey má jednu žalobu ohľadne zneužívania z krku: Zákon totiž stál na jeho strane

Plán o to diabolskejší, že je dokonale prepracovaný, že ten, kto ho vykonáva, vie, že musí postupovať systematicky, trpezlivo a rúbať na politicko-mocenské šachovnicu jednu figúrku za druhou, než dá mat. Problémom poslednej série bolo, že Spaceyho tvorcovia po prevalení obvinení zo sexuáleho zneužívania jednoducho vyškrtli. Jeho postava zomrela a hlavná ženská hrdinka finále ani zďaleka nedokázala utiahnuť tak, ako by sa patrilo. Obrovská škoda.

New Girl

Jess Day (Zooey Deschanel) je nekonvenčnéa roztomilédievča, ktorépo ťažkom rozchode hľadá nové bývanie. Nasťahuje sa tak k trom slobodným chalanom. Coachvi (Damon Wayans Jr.), Schmidtovi (Max Greenfield) a Nickovi (Jake Johnson). Spolu s Jess sa sťahuje aj jej najlepšia kamarátka z detstva Cece (Hannah Simone) a završuje tak prazvláštnupäticu. Jess je uletená, pozitívna, no ľahkozraniteľná a má dôveru v ľudí, aj keď by možno nemala mať.

Svieže, vtipné a s kvalitnými hercami: VIDEO Pozrite si seriály, o ktorých mnohí netušia!

Zvyknutá skôr na priateľstvo dievčat naráža na nečakané nástrahy, ktoré môže priateľstvo s mužmiprinášať. Najmä v jednej domácnosti. Ako ale vzťah piatich priateľov pokračuje, uvedomujú si, že sa navzájom potrebujú viac, než si mysleli a vytvárajú tak zábavne dysfunkčnúrodinku. Seriál skončil siedmou sériou, ktorá ponúkla veľmi dobrý twist a dostála tak svojej kvality a konca, ktorý si fanúšikovia rozhodne zaslúžili.

The Middle

Príbeh o obyčajnej rodinke zo strednej triedy, ktorá žije v Indiane je plná situačného humoru, vtipov, každodenných problémov a skvelých hereckých výkonov. Frankie Hecková (Patricia Heaton) vychováva so svojím manželom Mikom (Neil Flynn) tri deti. Napriek tomu, že je ich rodina občas dysfunkčná, spoločne zvládnu každú situáciu.Najstarší Axl (Charlie McDermott) potrebuje trochu disciplíny, no dokáže sa vykecať z každej situácie.

Stredná Sue (Eden Sher) je naozaj snaživé, no nie príliš talentované dievča, ktoré sa však vďaka svojmu optimizmu dokáže tešiť z každej maličkosti či dokonca neúspechu. Najmladší Brick (Atticus Shaffer) je trochu zvláštny chlapec, ktorý je neustále ponorený v knihách a naozaj si nepotrpí na spoločnosť ostatných detí. Seriál zakončil svoju púť svojou deviatou sériou. Práve tu je vidieť, že tvorcovia vycítili, že toto je ten správny čas skončiť. A urobili nesmierne dobre.

Once Upon a Time

Hlavnou postavou tohto fantasy seriálu je Emma Swan, ktorá sa živí ako lovkyňa ľudí prepustených na kauciu. Po väčšinu života sastarala len sama o seba, to sa ale okamžite zmenilo po tom, čo sa stretla so svojím desaťročným synom Henrym, ktorého dala v mladosti na adopciu. Henry bol ale trochu neobyčajný. Myslel si totiž, že jeho matka je dcérou Snehulienky a princa Krasoňa a mestečko Storybrooke je súčasťou kliatby Zlejčarodejnice, ktorá s jej pomocou uväznila rozprávkové bytosti v modernom svete.

Navyše si žiadna z rozprávkových bytostí nevybavuje spomienky na to, kto a čo je zač. Emma synovi samozrejme nič neverí, keď sa ale dostane do Storybrooku, začína mať podozrenie, že jej syn hovoril pravdu. Finálnu siedmu sériu označilo množstvo fanúšikov za fiasko, nakoľko veľká časť pôvodného osadenstva projekt opustila rok predtým a celé to teda vyzeralo tak, ako by sa na konci pozerali na niečo úplné iné, než pôvodne začali.

Shades of Blue

Harlee Santosová (Jennifer Lopez), dôstojníčka newyorského policajného zboru, je donútená tajne spolupracovať s protikorupčnou jednotkou FBI. Ako slobodná matka neustále bojuje s finančnými problémami a privyrába si tiež prijímaním úplatkov. Pracuje v jednotke nepoctivých policajtov, ktorí urobia čokoľvek, aby ubránili svoje nelegálne zisky a záujmy v rajóne. Cieľom FBI je dostať ich veliteľa Matta Wozniaka (Ray Liotta), nevlastného otca Harlee, ktorá má získať dostatok usvedčujúcich dôkazov proti nemu.

Máte chuť na maratón? Tieto seriály stoja za to a zvládnete ich za víkend

Keď protikorupčná jednotka FBI prichytí dôstojníčku Harlee, ako berie úplatok, je donútená zradiť svoju policajnú rodinu, aby zachránila seba a svoju dcéru. Rozhodne sa hrať na obe strany a ocitne sa v centre korupčného sprisahania siahajúceho až do najvyšších miest. Nadpriemerné reakcieprvej série sa s pribúdajúcimi časťami začali meniť na kritické, takže NBC sa rozhodlo projekt po troch sériách zaraziť.

Viac o téme: Once Upon a TimeNew GirlShades of BlueHouse od CardsThe Middle
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu