Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hokejový ošiaľ začína: RTVS mala ročnú pauzu, teraz sa však diváci majú na čo tešiť

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: rtvs)

Po ročnej pauze má RTVS opäť svoje vysielacie štúdiá priamo v dejisku majstrovstiev sveta v hokeji – v Košiciach a v Bratislave. Ich výstavba a inštalácia najmodernejšej techniky trvala šesť dní.

Domáci vysielateľ priamych prenosov má od Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) právo výberu najväčšieho a strategicky umiestneného miesta v možnostiach, ktoré zimné štadióny poskytujú.RTVSsi pri tejto príležitosti dala vyrobiť úplné nové na mieru vyrobené profesionálne štúdiá s kompletnou virtuálnou grafikou.

„Diváci sa majú na čo tešiť. Pripravili sme mnohé prekvapenia a zaujímavosti, čo do formy a obsahu. Minulý rok sme počas majstrovstiev sveta v hokeji aj vo futbale testovali virtuálnu grafiku a teraz sme jej dali absolútne profesionálny rozmer,“ priblížil šéf športovej sekcieRTVSMatej Hajko.

Hokejový ošiaľ začína: RTVS
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: rtvs)

RTVSmá na štadiónoch vlastné prenosové vozy s kamerami vo vysielacom štúdiu, na komentátorských miestach, v mix a flash zónach. Naživo prinesie aj zábery a rozhovory zo zákulisia šampionátu. Divákom sa zo štúdií budú prihovárať moderátori Marcel Merčiak, Ľubica Mercelová a Ján Šiller.

Okrem profesionálnej virtuálnej grafiky s predstavovaním hráčov sa do štúdií vracia analýza elektronickou ceruzkou, ktorá dosahuje najvyššiu kvalitu a možnosti v Európe. Na analýzach tak bude pracovať profesionálny tím ľudí.

Hokejový ošiaľ začína: RTVS
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: rtvs)

„Výrazne sme posledného pol roka pracovali na tom, aby sme z elektronickej ceruzky urobili niečo, čo si vyžaduje moderná doba v prípade televíznej analýzy. Chceme, aby bol hokej zábavou, emóciou, ale zároveň, aby sme priniesli odborný pohľad,“ poznamenal Matej Hajko.

Hokejový ošiaľ začína: RTVS
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: rtvs)

Hokejový ošiaľ začína: RTVS
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: rtvs)

Viac o téme: RTVSMS v hokeji 2019
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu