Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Vyvrcholila mrazivá dráma Černobyľ: 5 vecí, ktoré boli v realite inak, než ukázal seriál

(Zdroj: HBO)

Televízna udalosť roka, najlepší seriál v histórii a mnohé iné superlatívy. HBO pripravilo pre divákov päťdielnu minisériu Černobyľ, ktorá rekonštruuje príbeh o jadrovej havárii z roku 1986, jednej z najhorších katastrof v dejinách spôsobených človekom. Niektoré veci však boli v skutočnosti úplne iné, než bolo znázornené v seriáli.

Práve tie si zobral na mušku český kanál na Youtube -Filmová Sedmička - ktorý sa týmto odlišnostiam realita verzus seriál venuje. A niektoré fakty vám doslova vyrazia dych!

Dňa 26. apríla 1986 otriasla jadrovou elektrárňou v Černobyle na Ukrajine mohutná explózia, ktorá uvoľnila nebezpečné rádioaktívne látky nielen na ukrajinskom, bieloruskom a ruskom území vtedajšieho Sovietskeho zväzu, ale tiež do oblastí Škandinávie a západnej Európy.

Jared Harris stvárňuje Valerija Legasova, popredného sovietskeho jadrového fyzika, ktorý viedol vyšetrovanie tragickej udalosti. Stellan Skarsgård hrá podpredsedu vlády Borisa Ščerbinu, ktorého Kremeľ poveril vedením vládnej komisie zisťujúcej okolnosti havárie. Emily Watsonová predstavuje jadrovú fyzičku Uľjanu Chomjukovú, ktorá chce odhaliť tajomstvo okolo nešťastia.

Viac o téme: HBOČernobyľ
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu