Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Game of Thrones sa vráti na televízne obrazovky: O čom budú očakávané spin-offy?

Zábery z premiérovej časti poslednej série Game of Thrones Zobraziť galériu (4)
Zábery z premiérovej časti poslednej série Game of Thrones (Zdroj: HBO/Helen Sloan)

Od finále seriálu Game of Thrones, najpopulárnejšieho seriálu tejto generácie, ubehol už pomerne dlhý čas. Aj keď bola posledná séria taká, aká bola, stále išlo o gigantický úspech pre HBO. A to sa tejto značky rozhodne nehodlá vzdať. Aj keď autor predlohy, George R. R. Martin, nestihol dopísať ani len hlavnú dejovú líniu, ktorú sme videli v seriáli, televízna spoločnosť už chystá tzv. spin-offy, čiže série, ktoré budú rozširovať tento bájny svet. Čo o nich zatiaľ vieme?

Spomínaný autor George R. R. Martin sa ešte v máji na svojom blogu vyjadril, ako to vlastne s budúcnosťou (minulosťou) rozšírenia tohto fantasy naozaj je. Pôvodne sa vraj pracovalo na piatich možných projektoch a rôznych príbehoch. Po novom to vyzerá tak, že dva boli z neznámych dôvodovz plánu vyškrtnuté. Predpokladať ale môžeme, že išlo o najslabšie kúsky, prípadne si ich HBO šetrí na neskôr.

Game of Thrones
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HBO/Helen Sloan)

V hre sú tri projekty

Rozpracované sú teda tri projekty. Najvaic sa pracuje na tom, ktorý nesie podľa Martina pracovný názov The Long Night. Táto udalosť je mnohokrát spomínaná aj v samotnom Game of Thrones. Má ísť o mimoriadne temné časy, ktoré sa odohrali tisíce rokov pred udalosťami s pôvodného seriálu. Pozrieť by sme sa mali na históriu rodu Starkovcov, ale aj samotný vznik White Walkers. V Game of Thrones je v jednej scéne mohli vidieť Vladimíra Furdíka (Night King) vo svojej fyzickej podobe.

Hra o tróny je absolútny fenomén: Budete sa čudovať, čo pomenovali po Nočnom kráľovi

Pokiaľ by sa seriál zameral práve na ich vznik, je vysoko pravdepodobné, že uvidíme viac Detí lesa, ale zároveň by sme sa mohli dočkať aj nejakého pozadia práve tejto postavy. Znamenalo by to "Furďov" návrat do tejto gigantickej televíznej značky? To sú iba špekulácie, no zdá sa to pomerne logické.

The Night King
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: bustle.com)

V hlavnej úlohe hollywoodska hviezda

Čo sa týka ďalších informácií o tomto projekte, tak portál Digital Spy informuje, žeNaomi Watts (nomináciena Oscara za snímky 21 gramov a katastrofickú drámu Nič nás nerozdelí) si strihne hlavnú úlohu. Má ísť o potvrdenú informáciu a Naomi stvárni kľúčovú postavu celého seriálu. Malo by ísť o charizmatickú, pred spoločnosťou sa skrývajúcu ženu s temným tajomstvom.

Na celú sériu bude z pozície showrunnerky dohliadaťJane Goldman, ktorá sa postarala napríklad o scenár ku Kick-Ass, X-Men: First Class či úspešnému Kingsman 2). S týmto výberom podľa informácií súhlasil aj samotný George R. R. Martin, ktorý sa ale opäť nebude podieľať na scenári a v projekte bude figurovať iba ako výkonný producent.

Naomi Watts
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Pod rúškom tajomstva

Čo sa týka ostatných dvoch projektov, tu je internet na informácie omnoho chudobnejší. Čo ale vieme s istotou je, že neuvidíme rebéliu Robertha Baratheona s Nedom Starkom a ani príbeh sera Duncana Vysokého. Obe tieto možnosti totiž sám Martin vylúčil. Podľa všetkého je v hre príbeh o rode Targaryenovcov a dokonca samotného Aegona the Conquerora.

Game of Thrones je minulosťou a vy nemáte čo pozerať? Dajte šancu týmto skvelým seriálom

O poslednom seriáli nie sú informácie takmer žiadne. Na druhú stranu je ale dobre, že HBO sa rozhodlo pracovať na jednom projekte a nie na všetkých naraz. Kvalite seriálu to môže len prospieť.

Viac o téme: Game of ThronesHBO
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu