Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šokujúca premena Gladiátora! VIDEO Takto ste ho ešte nevideli, nová miniséria zmenila všetkých

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA/AP/JoJo Whilden/Showtime)

V Spojených štátoch momentálne skončila premiéra najnovšej minisérie The Loudest Voice, alebo ak chcete, Najhlasnejší hlas. Seriál popisuje život bývalého šéfa a zakladateľa televíznej stanice Fox News, ktorá je známa aj ako protrumpovská televízna stanica. V hlavnej úlohe sa predstavil Russell Crowe, ktorého zmenili na nepoznanie! Originálu sa však podobá dokonale. Ani ostatní herci však nezaostávajú.

Sedemdielna miniséria je inšpirovaná bestsellerom Gabriela Shermana z roku 2014. Sústredil sa na život Rogera Ailesa, zakladateľa americkej televíznej stanice Fox News. Na to, aby sme porozumeli udalostiam, ktoré viedli k vzostupu republikánskej strany, je potrebné najprv pochopiť Ailesa. Ak ste teda fanúšikom seriálov House of Cards či Newsroom, ste na správnej adrese.

Úžasné premeny

Toho si v seriáli zahral Russell Crowe. Jeho premena je úžasná, bývalému šéfovi Fow Nes akoby z oka vypadol. Na internete zverejnili aj video jeho premeny. Uznajte sami. Ostatní herci sa však takisto nemajú za čo hanbiť. Síce vyzerá trochu umelo, no jeho prejav je nadmieru presvedčivý. Zahanbiť sa nedali ani ostatní herci.

Seriál sa sústredí primárne na minulé desaťročie, v ktorom sa Ailes stal de facto vodcom strany. Rozoberajú sa kľúčové okamihy v jeho živote vrátane jeho skúseností so svetovými lídrami, ktorí stáli pri zrode jeho politickej kariéry, ale pri obvineniach zo sexuálneho obťažovania, ktoré nakoniec vládcovi Fow News zlomili väz. Spolu s Ailesom zakladal televíznu stanicu ďalší mediálny magnát Rupert Murdoch pred takmer 25-imi rokmi.

Roger Ailes (Russell Crowe, vpravo)

Foto: SITA/AP/Reed Saxon, JoJo Whilden/Showtime
Zobraziť galériu (6)
Foto: SITA/AP/Reed Saxon, JoJo Whilden/Showtime  (Zdroj: SITA/AP/Reed Saxon, JoJo Whilden/Showtime)

V súčasnosti sa televízia považuje za protrumpovskú. Fox News v minulosti vytvárala nenávistnú agendu voči konkrétnemu politickému spektru a v prezidentskýchvoľbách dokázala ovplyvňovať výsledky klamstvami i dezinformačným obsahom. Úplne jednoducho - propagovaním jedného republikánskeho kandidáta. Mnoho ľudí si však neuvedomuje, čomu ich televízia vystavila.

Gretchen Carlson (Naomi Watts, vľavo)

Foto: SITA/AP/JoJo Whilden/Showtime, Evan Agostini
Zobraziť galériu (6)
Foto: SITA/AP/JoJo Whilden/Showtime, Evan Agostini  (Zdroj: SITA/AP/JoJo Whilden/Showtime, Evan Agostini)

Fox News

Televízna stanica Fow News bola od začiatku známa ako konzervatívna a populistická. V súčasnosti má blízko k prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi. Tieto skutočnosti si všimol aj Murdoch ako Trumpov odporca, ktorý americkú televíziu financuje.

Sean Hannity (Patch Darragh, vpravo)

Foto: SITA/AP/Douglas C. Pizac, JoJo Whilden/Showtime
Zobraziť galériu (6)
Foto: SITA/AP/Douglas C. Pizac, JoJo Whilden/Showtime  (Zdroj: SITA/AP/Douglas C. Pizac, JoJo Whilden/Showtime)

Aby nediskreditoval vlastnú televíziu, zktorej chcel od počiatku vytvoriť najvplyvnejšie médium vSpojených štátoch, medzičasom prevrátil kabát. Život mediálneho magnáta, ktorý chcel z televízie spraviť mienkotvorné médium, priblížil britský televízny seriálBoj omoc.

Rupert Murdoch (Simon McBurney, vpravo)

Šokujúca premena Gladiátora! VIDEO
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/Richard Drew, JoJo Whilden/Showtime)

Glenn Beck (Josh McDermott, vpravo)

Šokujúca premena Gladiátora! VIDEO
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/Jose Luis Magana, JoJo Whilden/Showtime)

Viac o téme: Naomi WattsRussell CroweThe Loudest VoiceNajhlasnejší hlas
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu