Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľké prekvapenie pre fanúšikov slovenského hokeja: V televízii bude oveľa viac zápasov

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR – František Iván)

Odštartovala nová sezóna hokejovej Tipsport Ligy a vďaka exkluzívnym prenosom na staniciach Sport1 a Sport2 jej budú športoví fanúšikovia na Slovensku a v Českej republike opäť o krok bližšie. Aktuálny ročník najvyššej slovenskej súťaže sľubuje nadštandardné výkony, silné príbehy, emócie a samozrejme špičkový hokej.

Návrat Slovana Bratislava, obhajoba Banskej Bystrice, zmeny vsystéme, trinásť účastníkov či výrazné posily. To sú len niektoré zhlavných motívov nového súťažného ročníka hokejovej Tipsport Ligy 2019/2020.

Nová sezóna má všetky atribúty baviť fanúšikov nielen na Slovensku. Jej kvalita stúpa a diváci staníc Sport1 a Sport2 sa môžu tešiť na exkluzívne prenosy z každého kola. Prvý zápas odvysiela stanica Sport1 17. septembra o 18:30 hod., keď sa na ľade Slovana Bratislava predstavia hokejisti Nových Zámkov, 20. septembra o 17:30 hod. bude nasledovať šláger kola medzi Banskou Bystricou a Košicami, rovnako na stanici Sport1.

Hlavným lákadlom je návrat Slovana

Jedným znajvýraznejších lákadiel novej sezóny je bezpochyby návrat Slovana Bratislava. Ten ukončil svoju sedemročnú cestu Kontinentálnou hokejovou ligou a opäť sa začlenil do rodiny klubov, hrajúcich najvyššiu súťaž na Slovensku. Do ligy sa tak vracia tradičná značka, milovaná aj nenávidená organizácia sviac ako storočnou históriou, ktorá vždy dokázala budiť emócie.

Zdroj: Sport1
Zobraziť galériu (4)
Zdroj: Sport1  (Zdroj: Sport1)

„Návrat Slovana je pre Tipsport Ligu mimoriadne dôležitý a odrazí sa vo zvýšenej kvalite súťaže aj vnávštevnosti. Na zápasoch Slovana môžeme očakávať plné tribúny a búrlivou kulisu a aj pre samotných súperov bude konfrontácia stradičným klubom veľmi zaujímavá. Každý bude chcieť nad Slovanom vyhrať,“ hovorí skúsený hokejový komentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Liga sľubuje extrémne silnú sezónu

Nová sezóna sosebou prináša aj celý rad zmien. Po osemnástich rokoch ligu opustil tradičný účastník zo Žiliny asúčasťou ligy po novom nebude ani Slovenská reprezentačná dvadsiatka. Nováčikom je naopak tím HK Dukla Ingema Michalovce, ktorý môže byť príjemným oživením súťaže. Po zvládnutej baráži a kvalitnom posilnení kádra, ktorý teraz disponuje troma Fínmi, Kanaďanom či majstrom sveta z roku 2008 Dmitrijom Vorobjovom, bude mať skúsený tréner Miroslav Chudý jednoznačne za cieľ postup do Kaufland play-off.

Titul rovnako ako v minulej sezóne obhajujú hokejisti Banskej Bystrice a motivácia Baranov je obrovská. Ešte nikdy sa žiadnemu tímu nepodarilo vyhrať v najvyššej súťaži štyri tituly po sebe. Po troch triumfoch Košiciach v rokoch 2009-2011 sa teraz nadvlády ujal tím HC'05 a môže vnej pokračovať aj napriek výraznej obmene kádra.

Zdroj: SITA/Jakub Julény
Zobraziť galériu (4)
Zdroj: SITA/Jakub Julény  (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

Proti budú okrem iných Košice, ktoré naposledy získali titul v sezóne 2014/2015 a počas posledných troch ročníkov ani raz neprešli cez štvrťfinále. Teraz to chcú zmeniť pod vedením nového trénera z Nemecka Petra Dreiseitla. Po tvrdej príprave hlásia Košice len tie najvyššie ambície a fanúšikovia sa opäť môžu tešiť na tradičnú rivalitu so Slovanom Bratislava. To všetko budú mať diváci staníc Sport1 a Sport2 na dosah ruky vďaka exkluzívnym priamym prenosom z každého kola sezóny 2019/2020.

Ešte viac slovenského hokeja pre fanúšikov

„V uplynulej sezóne sme počas základnej časti Tipsport Ligy pravidelne vysielali len jeden televízny zápas v priebehu týždňa. Pre všetkých televíznych divákov je dobrou správou, že počet priamych prenosov sa výrazne znásobí. Najlepší slovenský hokej si fanúšikovia vychutnajú na obrazovkách ešte vo vyššom objeme, s tým že RTVS ma právo prvého výberu ktorý prevažne využije tradične v nedeľu a počas play off. Na Šport 1 a Šport 2 môžu fanúšikovia sledovať až o dva vybrané ligové zápasy v týždni viac a to aj v strede týždňa, vždy v piatok a výnimočne aj nedeľu,“ konštatuje Richard Lintner, riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej.

Richard Lintner. Zdroj: TASR - Pavel Neubauer
Zobraziť galériu (4)
Richard Lintner. Zdroj: TASR - Pavel Neubauer  (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Okrem bohatého hokejového menu v podobe slovenskej Tipsport Ligy, KHL, SHL a CHL televízny program staníc Sport1 a Sport2 ponúka aj prenosy z ďalších atraktívnych športových udalostí a vrcholových súťaží, ako sú Formula1, portugalská najvyššia futbalová súťaž Liga NOS, turecká Süper Lig, NFL, tenisové turnaje okruhu ATP250, hádzanárska Liga majstrov či vybrané elitné boxerské galavečery.

Viac o téme: Sport1Sport2Tipsport liga
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu