Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Seriál Zaklínač môže prekonať aj Game of Thrones: Toto vieme o očakávanom projekte

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Netflix)

Už na konci tohto roka by mal na Netflix doraziť projekt, na ktorý roky túžobne čakajú milióny ľudí po celom svete. Jeho vznik, rovnako ako zakúpenie práv na sfilmovanie však nebolo úplne jednoduché. Mnohí sa však zhodujú v jednom. Witcher (Zaklínač) má tendenciu prekonať aj slávnu Game of Thrones. Čo všetko o tomto projekte vieme?

V susednom Poľsku vzniklaknižnásériaZaklínač, ktorá vzišla z pera spisovateľa Andrzeja Sapkowskiho. Jeho príbehy o Geraltovi z Rivie sa stali mimoriadne populárnymi, a to hlavne po tom, čo CD Project Red vytvoril o tomto bojovníkovi sériu počítačových hier. Tie sa stali extrémne populárnymi, no Sapkowski ocenil len ich vizuálnu stránku a vyhradil si úplné právo rozvíjať príbeh o Geraltovi podľa seba.

Seriál Zaklínač môže prekonať
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Netflix)

Jeden seriál už vznikol

V roku 2001 vznikol na motívy poviedok a románov trinásť-dielny televízny seriál, ktorý bol následne zostrihaný do stotridsať minútového filmu. Réžie sa ujal Marek Brodzki, v hlavných úlohách hrali Michal Zebrowski, Olaf Lubaszenko a Zbigniew Zamachowski. Prijatie seriálu aj filmu bolo skôr rozporuplné a sám Sapkowski i jeho fanúšikovia túto filmovú adaptáciu nepovažovali za podarenú (i keď svojich priaznivcov dodnes má).

Pamätáte si na seriál Smallville? Osudy hercov, sexškandál... FOTO Takto teraz vyzerajú!

Po tom, čo Amazon oznámil vznik seriálu na motívy kníh Pána Prsteňov a HBO sa pustilo do prequelov Game of Thrones, Netflix musel hľadať adaptáciu, ktorá by im mohla minimálne konkurovať. Spoločnosti sa podarilo ukoristiť práva na Zaklínača, no zároveň sa rozbehlo pátranie po hercovi pre hlavnú úlohu, ktorý by musel súhlasiť naplno sa oddať tomuto veľkému príbehu.

Seriál Zaklínač môže prekonať
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Netflix)

Rozpad komiksového sveta v prospech Netflixu

Nanešťastie našťastie sa nie tak ďaleko od centrály spoločnosti v priamom prenose dial rozpad DCEU (DC Extended Universe).Štúdio Warner Bros. sa príliš hnalo za tým, aby čo najskôr dobehli Marvel, čo spôsobilo, že po veľmi dobrom Man of Steel sa rovno pustili do ikonického súboja medzi Supermanom a Batmanom.Od toho si sľubovali nakopnutie tímovky Justice League, ktorá skončila fiaskom. Ben Affleck sa niekoľkokrát vyjadril, že o rolu Batmana už jednoducho nemá záujem, no a posledný klinec do rakvy priniesol predstaviteľ Supermana, ktorý dal svojej postave košom.

Zlaté maliny sú rozdané: K tomu najhoršiemu patrí aj Batman vs. Superman!

Henry Cavill skutočne patril medzi to najlepšie, s čím DCEU disponovalo (odmysliac si fiasko s digi-fúzami v dotáčkach pre Justice League). Ideál „supermanovskej“ krásy, silných čŕt tváre a rúškom tajomstva vystihol perfektne. Práve preto jeho výkon mnohí právom označovali za najlepšie stvárnenie tohto mocného superhrdinu na striebornom plátne. Prednosť ale dostal Witcher.

Žiadne hry, iba knihy

Seriál bude vychádzať priamo z kníh a jeho tvorcovia otvorene povedali, že fanúšikovia nikdy nemajú čakať príbehy, ktoré mali možnosť zažiť v počítačových hrách. To, že sa pôjde od úplného začiatku, napovedá aj prvý trailer, kde môžeme Geralta vidieť tesne po výcviku, alebo napríklad v legendárnom súboji s prekliatou Strigou, ktorého by sme sa mali dočkať v tretej epizóde.

Na tvorbe seriálového prostrediasa podieľal Howard Weaver, ktorý rovnaký post zastával aj v seriáli Hra o tróny.V traileri môžeme vidieť Henryho Cavilla ako nosí iba jeden meč. V hre síce nosí vždy oba, avšak v knižnej predlohy nie. To z toho dôvodu, že na lov príšer si svoj železný meč nikdy nebral, ten mal bezpečne odložený na svojom koňovi.

Na tvorbe sa podieľal aj predstaviteľ Night Kinga z Game of Thrones.Slovenskýherec a kaskadér Vladimír Furdík zložil poklonu hlavnému predstaviteľovi Geralta a po konci prvej série povedal, že nepozná nikoho z hereckej brandže, kto by dokázal zaobchádzať s mečom ako Henry Cavill.

Staré známe postavy

Okrem samotného Bieleho Vlka uvidíš známe postavy, ako Ciri (Freya Allan), Yennefer (Anya Chalotra), Renfri (Emma Appleton), Calanthé (Jodhi May), Mousesack/Myšilov (Adam Levy), Triss Ranuncul/Merigold (Anna Shaffer), Cahir (Eamon Farren), Marigold (Joey Batey), Stregobor (Lars Mikkelsen), Istredd (Royce Pierreson), Eist (Björn Hlynur Haraldsson), Fringilla (Mimi Ndiweni), Sabrina (Therica Wilson-Read), Tissaia (MyAnna Buring) či Toruviel (Natasha Culzac).

Witcher
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Netflix)

No a kedy sa dočkáme premiéry?Overený holandský účet Netflixu na Twitteri totiž oznámil, že by mala byť až 17. decembra. Tweet bol samozrejme takmer hneď zmazaný, no internetoví užívatelia sú predsa len rýchlejší. Vyzerá to teda tak, že si Zaklínača budemeužívať priamo pri šaláte s rybou a vianočným stromčekom v pozadí.

Viac o téme: Henry CavillNetflixWitcher
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu