Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obrovský ŠOK pre fanúšikov: HBO zrušila prequel Hry o tróny! Prvý diel sklamal na plnej čiare

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/HBO via AP)

Zdá sa, že z dvoch pokusov bude úspešný len jeden. HBO údajne odstúpilo od prequelu o Bielych chodcoch. Prvý diel ani zďaleka nedosahoval kvalitu Hry o tróny. Oficiálne však zatiaľ nič nekomentovali. Napriek tomu sa majú diváci na čo tešiť. Prequel o histórii dračieho rodu Targaryenovcov je stále v hre.

Najprv k smutnej novinke. Už už sa zdalo, že sa budúci rok dočkáme prequelu najúspešnejšieho seriálu HBO Hra o tróny. Jednu z hlavných úloh mala stvárniť Naomi Watts. Príbeh sa mal odohrávať tisícky rokov pred pôvodným dejom a ústredným príbehom malo byť zrodenie Bielych chodcov a Detí lesa.

Prvý diel zlyhal na plnej čiare

Bohužiaľ, HBO sa nakoniec rozhodlo z projektu s názvom Long Night vycúvať. Dôvodom bol pilotný diel, ktorý zlyhal na plnej čiare. Bez kníh Georga R.R. Martina už zrejme Hry o tróny nie sú ani zďaleka zárukou takej kvality, akej sme sa dočkali v seriáli. Okrem ôsmej série, ktorá nenaplnila divácke očakávania. Pilotný diel natáčali začiatkom roka v Severnom Írsku. HBO ho však malo po vzhliadnutí odmietnuť spolu s celým projektom. Oficiálne však odmietlo komentovať správy, že od tohto projektu odstúpilo.

Obrovský ŠOK pre fanúšikov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/HBO)

Tento krok bol zo strany HBO nečakaný, keďže na projekte spolupracovali aj s Georgeom R.R. Martinom. Napriek rekordným číslam si však po veľmi vlažnom poňatí poslednej série z pera kedysi oslavovaných scenáristov Davida Benioffa a D. B. Weissa nemôže dovoliť ďalší krok vedľa. Koniec koncov petíciu za pretočenie ôsmej série už podpísalo milión a trištvrte fanúšikov.

Obrovský ŠOK pre fanúšikov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/HBO via AP)

Príbeh s pracovných názvom Long Night sa mal odohrávať tisícky rokov pred udalosťami v seriáli počas tzv. Age of Heroes. Politika, sprisahania a zamotané vzťahy mali ísť bokom a mal to byť prequel s novým pohľadom na Západozemie (Westeros) a silnými ženskými hrdinkami.

House of Dragon

Zrušený prequel však nebol jediným projektom zo sveta Game of Thrones, na ktorom HBO pracuje. Druhým rozbehnutým projektom je seriál s názvom House of Dragon. "S radosťou vám môžem oznámiť, že sme objednali sériu House of Dragon," oznámil riaditeľ programov HBO Casey Bloys. "Dej je zasadený do začiatku vlády rodu Targaryenovcov a vzniku celého Westerosu." Spolupracovať na nej bude aj autor kníh R. R. Martin spolu s Ryanom Condalom aMiguelom Sapochnikom.

Príbeh ma priblížiť krvavú históriu rodu Targaryenovcov, z ktorého pochádza aj legendárna dračia kráľovná Daenerys, približne tristo rokov pred udalosťami v seriáli.Projekt dostal zelenú len pred pár dňami. Vysokým očakávaniam pomáha aj skutočnosť, že novinka je inšpirovaná Martinovou knihou Fire & Blood, ktorá vyšla iba v novembri minulého roka. Tento prequel by mal mať desať dielov. Zatiaľ nie je známe obsadenie ani dátum premiéry. Dúfajme však, že aspoň tento prequel vyjde a budeme si ho môcť čo najskôr vychutnať.

Viac o téme: Game of ThronesHra o tróny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu