Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vychutnajte si sviatky s obľúbenými seriálmi: Toto sú tie najlepšie vianočné epizódy

Dva a pol chlapa
Dva a pol chlapa (Zdroj: goodFon.com)

Vianoce sú sviatky pokoja, i keď posledné dni to u vás tak pravdepodobne nevyzeralo. Pokiaľ už máte vyupratované a jedlo viac-menej nachystané, prichádza čas na zaslúžený oddych. Ak patríte k milovníkom seriálov, určite by ste si mali pustiť ich najlepšie vianočné epizódy. S ich výberom sa nemusíte obťažovať. Ten sme už urobili za vás. Ktorú časť si pozriete vy?

Priatelia - S7E10 (O vianočnom pásovcovi)

Začneme jedným z najlepších sitkomov všetkých čias.Siedma séria sa z väčšej časti venuje svadbe Moniky a Chandlera a jej prípravám. Vyskutnú sa finančné problémy, ktoré sú však rýchlo vyriešené Chandlerom, ktorý prezradí, že má tajné úspory. Joeyho seriál je zrušený, ale znovu mu ponúknu rolu v Dňoch nášho žitia. Medzitým sa Ross snaží Benovi ukázať židovský sviatok Chanuka s pomocou kostýmu armadilla (pásovca).

Šokujúce odhalenie o Priateľoch: Ross pôvodne v seriáli vôbec nechcel hrať... To nie je všetko

A práve tu sa pozastavíme. Vianočné epizódy Priateľov síce nedosahovali takých kvalít, ako napríklad tie o Vďakyvzdaní. Musíme však uznať, že Ross v kostýme pásovca (resp. podivného korytnačieho muža) rozhodne stojí za to a má v našich srdciach špeciálne miesto.

Dva a pol chlapa - S4E11 (Vianočný večierok)

Dva a pol chlapa patrí k seriálom, ktorý môže človek sledovať kedykoľvek. Vždy nás dokáže pobaviť a pravdepodobne sa ho tak ľahko "nezbavíme" ani v slovenských televíziach. Diváci sa síce rozdelili na dva tábory po odchode Charlieho Sheena zo seriálu, no aj keď nové časti stratili svoje čaro, stále patria k tomu lepšiemu, čo americká tvorba ponúkla za posledné roky na poli sitkomov.

Charlie Harper a jeho nádherné seriálové milenky: Pozrite sa, ako vyzerajú dnes

Presuňme sa ale do čias, kedy bol tento seriál na vrchole. V epizóde Vianočný večierok môžeme sledovať, ako sa Charlie chystá stráviť Štedrý deň tak, ako zvyčajne - sexom s ľahkým dievčaťom. Všetko však nakoniec skončí úplne inak a všetci sa stretnú na vianočnom večierku, kde nechýba ani Judith, ktorá predstaví svojho nového snúbenca Herba. Okrem toho však nechýbajú všetky obľúbené postavy a v neposlednom rade množstvo vtipných scén.

Simpsonovci - S7E11 (Nemáš sa čím chváliť, Marge)

Simpsonovci sú tu s nami už vyše 30 rokov a nič nenasvedčuje tomu, že by sa chýlili ku svojmu koncu. Ich kvalita síce upadá, no musíme povedať, že stále sa dokážu nájsť epizódy, ktoré nás dokážu nielen dojať, ale aj poriadne pobaviť. Veľká škoda ale, že ich už je tak málo. Neodmysliteľnou súčasťou seriálu sú aj vianočné epizódy, ktoré mali vždy prepracovaný príbeh, nehovoriac o tom, že samotní Simpsonovci začínali práve vianočnou epizódou.

Vznikli na chodbe za 15 minút: Simpsonovci sú tu s nami už 30 rokov, toto ste o nich nevedeli

V tejto sme svedkami toho, ako Bart tesne pred Vianoci ukradne z obchodu videohru. To úplne položí Marge, ktorá si začne klásť otázku, či ako matka totálne nezlyhala. Je zaujímavé sledovať nielen Homerovu nevydarenú rodičovskú reč, ale zároveň aj Barta, ktorý sa citovo zosype po tom, ako sklame svoju mamu. Všetko však našťastie skončí presne tak, ako má.

The Office - S2E10 (Vianočná párty)

Seriál The Office zobrazuje každodenný život zamestnancov kancelárie v Scrantonskej pobočke fiktívnej firmy Dunder Mifflin Paper Company v Pensylvánii. Seriál mal premiéru v roku 2005a poslednú časť mohli diváci vidieť v prvej polovici roka 2013. Hrajú v ňom špičkoví komediálni herci na čele so Steveom Carellom, ďalej menovite Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, B. J. Novak a popri ďalších aj Ed Helms, ktorý vám bude známy hlavne z filmovej trilógie Vo štvorici po opici.

Trápny humor, ktorý si zamilujete: Tento seriál je zabudnutým komediálnym klenotom

Pokiaľ ste sa ešte pri seriáli nikdy nesmiali tak, že ste až plakali, gratulujeme, práve ste našli tú časť, pri ktorej sa vám to podarí. Vianočná párty v sebe spája všetko, čo sme si ako diváci na tomto sitkome zamilovali a preto nie je žiadnym prekvapením, že sa dá pozerať dookola. Tá to voľba rozhodne nie je zlá voľba.

Frasier- S1E12 (Zázrak na 3. či 4. ulici)

Je to už 15 rokov, čo natočili poslednú časť tohto obľúbeného seriálu, ktorý na Slovensku a vo svete zožal veľký úspech. Príbeh sa točí okolo psychiatra Frasiera, jeho brata Nilesa a otca Martina Cranea, ktorý býval dobrým policajtom, ale guľka a vek ukončili jeho kariéru. Táto rodinka žije hektickým a stresujúcim životom smotánky Seattlu, okrem toho tu vystupuje trochu výstredná anglická fyzioterapeutka, do ktorej sa Niles okamžite bláznivo zamiluje a svojrázna produkčná Frasierovej rádiovej show Roz Doylová. No a potom je tu ešte rozkošný psí člen rodiny Eddie.

Frasier skončil pred 15 rokmi: FOTO Osudy a zmeny hercov... Škandály, rodinné tragédie a rakovina!

Vraciame sa do čias samotného začiatku tohto seriálu (aj keď ten je spin-offom sitkomu Cheers, kde sa postava Frasiera objavila niekoľko rokov pred vlastným seriálom), konkrétne do prvej série. Príjemná vianočná atmosféra sa tu spája so všetkým, čo sme si na tomto seriáli zamilovali a preto by mala byť povinnou jazdou pre každého, kto ho rád sledoval.

Ná záver nám ešte dovoľte popriať vám krásne vianočné sviatky plné pokoja a radosti so svojimi blízkymi. Nezabúdajme, v čom spočíva skutočné čaro Vianoc!

Viac o téme: Dva a pol chlapaPriateliaSimpsonovciThe OfficeFrasier
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu