Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fantastická správa pre filmových fanúšikov: Oceňovaný Parazit sa dočká limitovanej série

Film Parazit
Film Parazit (Zdroj: SITA/Neon via AP)

Spoločnosť HBO rokuje o seriálovej adaptácii populárnej juhokórejskej snímky Parazit (2019). Na limitovanej sérii v anglickom jazyku budú pracovať autor filmu Džun-ho Pon a americký filmár Adam McKay. Či ich adaptácia, pod ktorú sa podpíšu aj ako výkonní producenti, bude remakeom filmu alebo jeho pokračovaním, zatiaľ nie je známe.

O práva na spracovanie filmu bol veľký záujem. Kúpiť ich chcel napríklad aj Netlix, no HBO prekonalo jeho ponuku. Parazit, ktorý v sebe mieša prvky čiernej komédie a trileru, zobrazuje príbeh chudobnej, ale o to viac prefíkanej rodiny Kimovcov. Tá sa rozhodne infiltrovať bohatšiu domácnosť rodiny Parkovcov a to tak, že sa jej členovia začnú vydávať za vysokokvalifikovaných zamestnancov.

Film o strete dvoch rôznych svetov už vyniesol Ponovi viacero ocenení a nominácií. Na festivale v Cannes sa stal Parazit vôbec prvým kórejským filmom, ktorému sa podarilo získať prestížnu Zlatú palmu. V nedeľu ho zase ocenili Zlatým glóbusom pre najlepší cudzojazyčný film. Predpokladá sa, že snímku nominuje na svoje výročné ceny Oscar aj americká Akadémia filmových umení a vied.

Viac o téme: FilmHBOParazitSéria
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu