Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Rok 2020 v znamení seriálových návratov: Tieto nové série jednoducho nesmiete zmeškať

The Handmaid's Tale Zobraziť galériu (3)
The Handmaid's Tale (Zdroj: SITA/George Kraychyk/Hulu via AP)

Rok 2020 sa nám naplno rozbehol, takže je najvyšší čas nechať bilancovanie stranou a sústrediť sa na to, čo nás čaká. V jeho priebehu sa na televízne (či streamovacie) obrazovky vráti množstvo skvelých seriálových počinov. My sme si pre vás pripravili zoznam tých najočakávanejších. Tieto si rozhodne nemôžete nechať ujsť!

The Handmaid's Tale (Príbeh služobníčky) - 4. séria

Adaptácia klasického románu spisovateľky Margaret Atwood, Príbeh služobníčky, rozpráva o živote v dystopickomGileáde, totalitnej spoločnosti na pôde niekdajších Spojených štátov. Republika Gileád, ktorá sa potýka s ekologickými katastrofami a stratou ľudskej plodnosti, je ovládaná zvráteným fundamentalistickým režimom, ktorý militantne volá po "návrate k tradičným hodnotám". Ako jedna z mála žien, ktoré sú ešte plodné, je Offred služobnicou v rodine Veliteľa.

Minulý rok sme prišli o mnoho úspešných hercov: Tieto hviezdy nás navždy opustili

Ženy z tejto kasty sú nútené k sexuálnemu otroctvu v rámci posledného zúfalého pokusu znovu zaľudniť svet. V tejto desivej spoločnosti musíOffred obozretne manévrovať medzi Veliteľom, jehokrutoumanželkou, gazdinoui ostatnými služobníčkami- z ktorých všetkých ktokoľvek môže byť špiónom Gileádu - a to s jediným cieľom: prežiť a nájsť dcéru, ktorá jej bola odobratá. Posledná séria skončila mimoriadne napínavo a zaujímavo, takže bude zaujímavé sledovať, ako sa príbehy postáv vyvinú ďalej.

Stranger Things - 4. séria

Projekt Stranger Things rozhodne patrí k najlepším projektom z dielne Netflixu. Neuveriteľný feeling 80. rokov, odkazy na slávne filmy a v prvom rade mimoriadne sympatickí herci sa postarali o seriál, ktorý si fanúšikovia okamžite zamilovali. Premiéra tretej série bola 4. júla minulého roku. Aj keď sa nedočkala až takých skvelých recenzií, ako predchádzajúce, stále ide o seriálový nadpriemer.

Vzhľadom na koniec (a potitulkovú scénu) bolo jasné, že príbeh nekončí. Dočkali sme sa aj krátkeho teaseru sinformáciou, že už viac nie sme v Hawkinse, americkom mestečku, kde sa doteraz celý seriál odohrával. Momentálne môžeme len hádať, či sa presunieme do Upside Down, Ruska či iného amerického mesta. Premiéry by sme sa mohli dočkať v približne rovnakom čase ako pred rokom.

(Zľava) Noah Schnapp, Finn
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Netflix)

The Mandalorian - 2. séria

Z úvodného projektu streamovacej služby Disney+ sa stal gigantický hit.Príbeh sa zameriava na osamelého pištoľníka (Pedro Pascal) z planéty Mandalore, ktorý brázdi vzdialené kúty galaxie približne päť rokov po udalostiach z filmu Star Wars: Return of The Jedi. Scenár ku všetkým epizódamnapísal Jon Favreau, ktorý natočil prvé dva filmy o Iron Manovi a v MCU stvárnil postavu Happy Hogana.

Slovenská komédia prepísala štatistiky: Také niečo Dvojka zažila po ôsmich rokoch

Azda najviac pozornosti na seba strhol Baby Yoda, ktorý na okamih ovládol celý internet. Zásadné však je, že príbeh bude pokračovať, čo potvrdil aj jeho autor. Dozvedieť by sme sa mali niečo viac o záporákovi s čiernym svetelným mečom a preskúmať by sme mohli mnohé nové miesta. Na Slovensku však stále neexistuje legálna cesta sledovať projekty od Disney+, nakoľko v Európe ešte nie je služba dostupná.

American Horror Story - 10. séria

Seriál American Horror Story uzrel svetlo sveta v roku 2011 a odvtedy sa teší čoraz väčšej popularite. Ryan Murphy zvolil naozaj originálny koncept. Námety sa prelínajú s niektorými skutočnými historickými námetmi a každá séria má iný podtitul. Niektoré navzájom súvisia, čo sa odhaľuje až neskôr. V každej sérii hrajú zhruba rovnaký herci, takže máme možnosť naozaj zhodnotiť ich herecké kvality. Niektorí si dokonca zahrajú aj niekoľko rozličných charakterov.

Už v tomto roku by sme sa mali dočkať výročnej 10. série, ktorá by mala pokračovať v nastolenom stýle seriálu. Uvidíme nové miesto, nové obdobie a nové udalosti. Zaujímavosťou pre fanúšikov seriálu je, že spoločnosť FX si rovno objednala aj 11., 12. a 13. sériu. Premiéry 10-tej by sme sa mali dočkať približne niekedy v decembri.

Rok 2020 v znamení
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/AHS)

The Crown - 4 séria

The Crown másledovať šesť desaťročí vlády kráľovnej Alžbety II., pričomherecké obsadenie projektu sa obmieňa, aby bolo v súlade s vekom postáv. Netflix ponúkol už dve sezóny, v ktorých si mladú panovníčku zahrala Claire Foy. Okrem nej sa v projekte predstavili napríklad Matt Smith v úlohe jej manžela princa Filipa či Vanessa Kirby, ktorá stvárnila jej sestru princeznú Margarétu.

V roku 2020 sa dočkáme množstva slovenských filmov: Pozrite si náš veľký kinoprehľad

V tretej sérii došlo k výmene hlavnej hečky, konkrétne ide oOliviuColman, princa Filipa stvárnil Tobias Menzies a Kirby v úlohe Margaréty nahradilaHelena Bonham Carter.Tretia sezóna sa zameralana takzvanú "Wilsonovskú éru" - vládu premiéra Harolda Wilsona v 60. a 70. rokoch minulého storočia. Štvrtá séria by sazase mala zamerať na Margaret Thatcher a princeznú Dianu.

Fargo - 4. séria

Fargo patrí bez akýchkoľvek pochýb k tomu najlepšiemu, čo sa na televíznych obrazovkách objavuje. Dočkali sme sa už troch mimoriadne kvalitných sérií, pričom už v tomto roku sa dočkáme premiéry štvrtej.Príbeh 4. série sa bude odohrávať v 50. rokoch v Spojených štátoch. Práve v tom čase vrcholili dveveľkémigrácie.

Jednou skupinou boli Taliani, druhou Afroameričania, ktorí sa začali postupne presúvať z juhu krajiny do veľkých miest. Seriál by sa mal zamerať práve na vojnu medzi týmito dvoma tábormi. Hlavnú ulohu tentokrát stvárniChris Rock. Premiéry sa dočkáme už 19. apríla.

To samozrejme ani zďaleka nie sú všetky seriály, ktorým by sme v roku 2020 mali venovať spoju pozornosť. Premiéru neuveriteľnej 32. série si odbijú Simpsonovci, no tešiť sa môžete aj na pokračovanie prequelu Teórie veľkého tresku, Malý Sheldon či návrat chváleného projektu od Netflixu, Sex Education. Chýbať nebude ani 5. séria oceňovaného seriálu Better Call Saul, ktorý je prequelom k seriálu Breaking Bad.

O pozornosť diváka bude bojovať aj druhá séria projektu Euphoria, 4. séria 13Reasons Why, alebo aj tretí návrat do sveta Westworldu. Aby toho nebolo málo, tak sa dočkáme minimálne druhej polovice štvrtej série Ricka a Mortyho, ak nie rovno aj premiéry piatej, ktorá by teoreticky mohla doraziť ešte koncom roka.

Viac o téme: FargoAmerican Horror StorySeriályThe CrownStranger ThingsThe Handmaid's TaleThe Mandalorian
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu