Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Množstvo častí a nádych exotiky: Tieto turecké seriály pobláznili svet

(Zdroj: Repro foto YouTube)

Kým kedysi mali svoje výsostné postavenie latinskoamerické telenovely, v posledných rokoch ich miesto pomaly prebrali turecké seriály. Väčšina z nich má, podobne ako ich predchodcovia, milión častí a príbeh dokážu rozvíjať donekonečna. Tieto si aj napriek tomu získali srdcia fanúšikov po celom svete.

Tisíc a jedna noc

V našich končinách sa turecké kúsky rozbehli vďaka seriálu Tisíc a jedna noc. Ten v modernej verzii rozpráva príbeh o Šeherezáde. V hlavnej úlohe sa predstavil jeden z najslávnejších tureckých hercov - Halit Ergenç, ktorý sa s hlavnou herečkou Bergüzar Korelem po skončení seriálu oženil. Seriál sa vysielal po celom svete.


Mohlo by vás zaujímať:Zúfalé manželky už nie sú zúfalé: Ako sa hrdinky zmenili po odchode z Wisteria Lane?


Vymenené životy

Seriál Vymenené životy sleduje život chudobnej a krásnej dievčiny menom Feriha. Jedného dňa sa stretne s bohatým a slávnym Emirom, ktorý študuje na rovnakej univerzite. Zamilujú sa do seba, ako inak. Seriál sa stal vo svojej dobe v arabských krajinách fenoménom. Stal sa takisto prvým tureckým televíznym seriálom, ktorý sa vysielal v Indii.

Erkenci Kus (Ranné vtáča)

Ústrednou postavou seriálu je Sanem, ktorej dali rodičia ultimátum - buď stála práca, alebo nútený sobáš. Začne teda pracovať v reklamnej agentúre a zamiluje sa do šéfa spoločnosti Cana. Seriál nepatrí k úplne tým tradičným telenovelám - ide o príbeh plný smiechu a pomotaných situácií.


Mohlo by vás zaujímať:Energická Milagros zase strhla pozornosť: FOTO Kde nechala svoju nádhernú hrivu?


Sultán

Historický televízny seriál Sultán je založený na živote Suleimana Magnificenta, ktorý sa vo veku 26 rokov stáva novým osmanským vládcom. Na svedomí má množstvo reforiem a v pláne veľkú vojnu, ktorá má Osmanskú ríšu premeniť na svetové impérium. Jeho život však začne ovládať krásna otrokyňa Roxelana. O medzinárodný úspech seriálu sa postaralo viac ako 200 miliónov divákov po celom svete.

Pomsta

Seriál Pomsta vychádza z pôvodného amerického seriálu s názvom Revenge. Hlavnou hrdinkou je dievčina Efsun, ktorú stvárnila herečka Beren Saat. Efsun sa vracia do mesta len preto, aby pomstila svojho otca.


Mohlo by vás zaujímať:Telenovelu Skrytá vášeň sme milovali: FOTO Obľúbení hrdinovia po rokoch... Oni vážne nestarnú?!


Fatmagul

Seriál Fatmagul pobláznil divákov aj u nás, a to príbehom o dvoch mladých ľuďoch, ktorí museli žiť tak, ako im to určili. Dejová línia sa v seriáli dokázala zamotať hneď niekoľkokrát, a preto aj tvorcovia pripravili až 160 častí.

Viac o téme: Tisíc a jedna nocSultánFatmagulVymenené životy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu