Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Predpovedali Simpsonovci zase raz budúcnosť? Desivá podobnosť s koronavírusom!

(Zdroj: Youtube)

Tvorcom celosvetovo populárneho seriálu Simpsonovci akoby vyšla ďalšia predpoveď. Aby sme to uviedli na pravú mieru, nápadne sa podobá na súčasnú situáciu a problémy s koronavírusom.

Nákaza koronavírusu aktuálne straší celý svet, pričom ani Slovensko nie je výnimkou. A práve známy seriál priniesol ďalšiu nanajvýš podozrivú súhru s realitou. V roku 1993 sa totiž vysielala epizóda Simpsonovcov, v ktorej sa občania mestečka Springfield nakazia vírusom pochádzajúcim z Ázie.

Išlo o takzvanú “osackú chrípku“. Všetko to začalo v momente, keď si Homer a pár ďalších obyvateľov objednajú odšťavovač z teleshoppingu, s ktorým v krabici "pricestuje" aj nákaza. Potom sa už vírus šíril veľmi rýchlo. Zodpovedným za šírenie bol chorý zamestnanec z Japonska. Samozrejme, nie všetky skutočnosti vychádzajú z reálneho základu, ale zaujímavá podobnosť tam je.

Nový typ koronavírusu sa začal šíriť začiatkom minulého decembra z Číny, do Európy sa choroba dostala o necelé dva mesiace neskôr. Prvé tri prípady ohlásili lekári 24. januára vo Francúzsku, nasledovali Nemecko a Fínsko. V Európe je užjedenásť mŕtvych, z toho desať v Taliansku, kde sa v piatok 21. februára vyskytol prvý prípad úmrtia Európana na chorobu COVID-19. Prípady nákazy momentálne hlási už 13 európskych krajín.

Pozrite, čo všetko už predpovedali Simpsonovci!

Viac o téme: SimpsonovciKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu