Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koronavírus ovplyvnil aj televízie: Prerušili natáčania! Stopka pre Oteckov, 5 proti 5 a ďalšie projekty

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: RTVS, Photo © Archiv TV Markíza)

Koronavírus je na Slovensku témou číslo jeden. Preto je v tejto situácii podstatné a potrebné sa správať zodpovedne. K takémuto rozhodnutiu dospeli aj slovenské televízie. Zastavujú natáčanie, menia programy a prerušujú vysielanie.

Z dôvodu zamedzenia šírenia koronavírusu zaviedlaRTVSv uplynulých dňoch viacero preventívnych opatrení. Až do 31. marca dočasne prerušila všetku internú plánovanú výrobu svojich programov. Týka sa to marcovej výroby relácií Tajomstvo mojej kuchyne, Zlatých časov, rodinnej zábavnej súťaže 5 proti 5, diskusnej relácie Večera s Havranom a Smajlíkov. Ich vysielania sa to v najbližších týždňoch nijako nedotkne, keďže aktuálne časti sú už natočené.

Zmena programu sa týka denného magazínu Dámsky klub, ktorý Jednotka vysiela naživo každý pracovný deň od 12:20. Keďže saRTVSsnaží obmedziť externé návštevy na minimum, nebude najbližšie dva týždne vysielať premiérové časti Dámskeho klubu. Nahradí ich reprízami. Dočasne zrušené sú aj priame prenosy druhého semifinálového kola a finále folklórnej šou Zem spieva.

Dočasne zrušené sú aj priame prenosy druhého semifinálového kola a finále folklórnej šou Zem spieva (Zdroj: RTVS)
Zobraziť galériu (3)
Dočasne zrušené sú aj priame prenosy druhého semifinálového kola a finále folklórnej šou Zem spieva (Zdroj: RTVS)  (Zdroj: rtvs)

„Správame sa zodpovedne, preto sme pristúpili k dočasným obmedzeniam, ktoré naši diváci zatiaľ nepocítia. Do vysielania pribudlo množstvo spravodajských informácií o aktuálnom vývoji situácie,“ poznamenal televízny programový riaditeľ Marek Ťapák.

Okrem toho RTVSv súvislosti s vývojom situácie ohľadne koronavírusu posilní informovanie verejnosti o ďalšie spravodajské bloky. V pracovných dňoch okrem pravidelných správ – ranných, poludňajších, o 16:00 a hlavných večerných, bude mimoriadne vysielať aj spravodajstvo o 10:00 a 14:00. Ďalší sumár mimoriadnych pravidelných informácií pribudne každý večer počas pracovných dní na Jednotke po hlavnom večernom programe.

Peter Pellegrini v nedeľnej mimoriadnej relácii na Jojke uviedol, že RTVS sa chystá pre žiakov a študentov vysielať edukatívne programy, nakoľko kvôli koronavírusu sa na všetkých školách na Slovensku prerušila výučba.

Zodpovedné kroky aj ďalších televízií

Okrem verejnoprávnej televízie pristúpilk opatreniam ohľadom koronavírusu aj komerčné televízie. TV Markíza stopla natáčanie obľúbeného seriálu Oteckovia. „Preto aj napriek prijatým prísnym preventívnym opatreniam sa televízia rozhodla dočasne pozastaviť výrobu seriálu Oteckovia až do odvolania. Ochrana hercov a štábu je na prvom mieste. Mnohé ostatné formáty majú viac predvyrobených častí, čiže pri nich sa výrobné plány zatiaľ zásadne meniť nemuseli,”povedalmarketingový riaditeľ televízieMichal Borec pre Topky.sk s tým,že programová štruktúra bude v nasledujúce dni pozmenená aj v iných prípadoch, ako je tento seriál.

Niektoré programy sa presunú na neskôr buď z dôvodu nekompletnej výroby alebo kvôli ústupu mimoriadnym spravdajským reláciám. Okrem toho zaradila do vysielania výborné filmy. Tento týždeň nás napríklad čaká mimoriadne úspešný film John Wick 3, ktorý vlani vypredával kiná.

Oteckovia (Zdroj: Photo © Archiv TV Markíza)
Zobraziť galériu (3)
Oteckovia (Zdroj: Photo © Archiv TV Markíza)  (Zdroj: Photo © Archiv TV Markíza)

Zodpovedne sa k aktuálnej situácii stavia aj TV Joj.Výroba humoristickej relácie Sedem je dočasne prerušená. Ak ste si však obľúbili nový seriál Jenny, nezúfajte, tu sa prerušenie vysielania nechystá, nakoľko je už kompletne natočený. Okrem toho zrušila aj chystané kastingy na Česko-Slovensko má talent.

Viac o téme: RTVSTelevízieJOJMarkíza5 proti 5OteckoviaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu