Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

RTVS zaradila do programu novú reláciu Školský klub pre malých školákov

(Zdroj: Getty Images)

Na obrazovky RTVS pribudla od stredy 18. marca nová interaktívna relácia pre malých školákov.

"V nej sa zábavnou formou počas 45 minút dozvedia množstvo nových poznatkov. Zároveň sa môžu zapájať do úloh, ktoré im zadajú učitelia a prostredníctvom televíznej obrazovky sa budú môcť podeliť o svoje riešenia," informovala Erika Rusnáková, hovorkyňa RTVS. Tá bude "Školský klub - hodinka z triedy bez triedy" vysielať na Dvojke každý pracovný deň od 9.15 do 10.00 h do 27. marca.

Reláciou bude sprevádzať jeden zmoderátorov - Adela Mojžišová, Ondrej Lenárth aMartina Slobodová, ktorých deti poznajú zprogramu Smajlíkovci. Do štúdia prídu dvaja učitelia - Barbora Drinková aDávid Králik. Hlavnou metodičkou je Dagmar Môťovská, tútorka Hejného metódy.

"Nepôjde oklasické vyučovanie, ale ointeraktívny azábavný spôsob, ako sa niečo nové azaujímavé dozvedieť aj mimo školy, ktoré sú teraz zatvorené," vysvetlil šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko. Verejnoprávny vysielateľ reaguje reláciou plnou nových objavov zoblasti zdravia, prírodopisu, matematiky či geografie na mimoriadnu situáciu: "Po 27. marci budeme na základe aktuálneho stavu v Školskom klube pokračovať, prípadne ho rozšírime."

Zapojiť do vysielania sa môžu aj deti pri televíznych obrazovkách, ktoré sa spolu srodičmi môžu zahrať pri plnení domácich úloh a odpovede posielať na skolskyklub@rtvs.sk. Budú kresliť, vytvárať rôzne modely zvecí, ktoré majú doma, prípadne odpovedať na zábavné otázky. Na druhý deň sa vživom vysielaní dozvedia nielen správnu odpoveď, ale ich nápady, riešenia avýtvory uvidia všetci diváci Dvojky.

Obsahovú, metodickú aorganizačnú podporu Školskému klubu zabezpečuje základná škola FELIX Bratislava atiež vzdelávacia nezisková organizácia Indícia. So zbieraním námetov na vysielanie pomáhajú aj organizácie Živica, Centrum inkluzívneho vzdelávania, iniciatíva Deti nepočkajú a ZŠ Letná v Poprade.

Viac o téme: RTVSDvojka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu