Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Koronavírus sa postaral o ďalší veľký škrt: RTVS odložila štart významného projektu

Matej Hajko
Matej Hajko (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) odkladá na neurčito spustenie samostatnej programovej služby Šport. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková s tým, že plány skomplikovala pandémia nového koronavírusu a postupné rušenie veľkých športových udalostí tohto roka.

Rozbehnuté práce, ktoré súviseli s prípravou nového vysielacieho okruhu, chce všakRTVSdokončiť v maximálne možnej miere. Vpôvodne uvažovanom termíne plánovalaRTVSšportový program spustiť pred začiatkom majstrovstiev Európy vo futbale. Vprípade, že by slovenskí futbalisti na turnaj nepostúpili, boli alternatívou pre začiatok vysielania letné olympijské hry vTokiu, obe podujatia však už preložili na rok 2021.

"V čase vrcholiacich príprav na vznik Športu, keď sú rozbehnuté stavebné práce, technologické obstarávania, skladba programu, nákup licencií a výberové konania na nových ľudí, sme sa dostali do obrovskej neistoty. V tejto chvíli by bolo maximálne nezodpovedné oznámiť konkrétny termín spustenia nového okruhu a vstupovať do ďalších finančných záväzkov," vysvetlil šéf športovej sekcieRTVSMatej Hajko.


Veľká zmena! RTVS prišla o práva na MS v hokeji, bude ich vysielať táto televízia


Ako tvrdí, nikto nevie predpovedať, ako sa situácia okolo nového koronavírusu vyvinie a kedy začne šport na Slovensku a vo svete naplno fungovať. "Keď bude jasné, že je to procesne, finančne a personálne reálne, tak prípravy opäť rozbehneme," deklaruje Hajko. RTVSvšak chce rozbehnuté práce dokončiť v maximálnej možnej miere. Týka sa to rozširovania vysielacích priestorov i zázemia pre redakciu. "Využijú sa v prospech efektívneho fungovania celej inštitúcie," poznamenal Hajko.

Viac o téme: RTVSMatej HajkoŠport
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu