Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dobrá správa pre veriacich: RTVS počas Veľkej noci odvysiela viacero bohoslužieb

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR – Martin Palkovič)

Počas veľkonočných sviatkov odvysiela RTVS v televízii aj v rozhlase niekoľko bohoslužieb. Informovala o tom hovorkyňa Erika Rusnáková.

Na Veľký piatok (10. 4.) Rádio Regina prinesie o 9.05 h záznam evanjelických pašiových služieb Božích s kázňou biskupa Západného dištriktu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) Jána Hroboňa, záznam pripraví z Evanjelického kostola na Lazovnej ulici banskobystrické štúdioRTVS.

Na Jednotke o 10.00 h odvysielajú priamy prenos pašiových služieb Božích z Nového evanjelického kostola na Legionárskej ulici v Bratislave s čítaním pašií o umučení a smrti Pána Ježiša Krista. Liturguje generálny biskup ECAV Ivan Eľko. Dvojka o 21.00 h prinesie priamy prenos krížovej cesty z Námestia svätého Petra vo Vatikáne s pápežom Františkom. Krížová cesta sa pre pandémiu nového koronavírusu nebude konať tak ako v minulosti v rímskom Koloseu.

Dobrá správa pre veriacich:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Na Bielu sobotu (11. 4.) bude Trojka o 20.00 h vysielať priamy prenos veľkonočnej vigílie z Katedrály svätého Jána Krstiteľa v Trnave. Celebrovať bude trnavský arcibiskup Ján Orosch.

Na Veľkonočnú nedeľu (12. 4.) si ľudia môžu o 9.05 h vypočuť v Rádiu Slovensko a Rádiu Regina priamy prenos slávnostnej rímskokatolíckej svätej omše z kaplnky Kňazského seminára Cyrila a Metoda na Kapitulskej v Bratislave.

Dobrá správa pre veriacich:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Jednotka o 10.00 h odvysiela rovnako v priamom prenose veľkonočnú omšu z Katedrály svätého Jána Krstiteľa v Trnave, celebrovanú trnavským arcibiskupom Ján Oroschom. Rádio Slovensko o 11.30 h prinesie priamy prenos veľkonočného požehnania Urbi et Orbi z Vatikánu. O 11.55 h pápež prinesie prenos požehnania Urbi et Orbi – Mestu a svetu aj televízna Jednotka.

V nedeľu 19. apríla oslavujú Veľkú noc pravoslávni veriaci. Rádio Regina Východ o 9.05 h prinesie živý prenos svätej liturgie z obce Bžany v okrese Stropkov. Slúžiť ju bude duchovný správca farnosti, protojerej Miroslav Humenník. Liturgiu Svetlé Kristovo zmŕtvychvstanie – Nedeľa Paschy odvysiela štúdioRTVSKošice.

Viac o téme: RTVSVeľká nocKoronavírusBohoslužby
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu