Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Chcete vedieť viac o pandémii? Netflix má pre vás v čase koronavírusu skvelý seriál

(Zdroj: Netflix)

Nový koronavírus s označením COVID-19 paralyzuje svet už niekoľko mesiacov. Len pred pár dňami prekonal počet úmrtí na túto nákazu 100-tisíc ľudí, no mnohí si stále nedokážu predstaviť, čo takáto pandémia znamená nielen pre človeka, ale aj pre celú planétu. Aj na tieto otázky hľadá odpovede mimoriadne aktuálny seriál Pandemic.

Pandémiaje rozsiahla epidémia, ktorá sa rozširuje na geograficky rozsiahlom území, dokonca medzi kontinentmi a celosvetovo. Môžu sa vyskytnúť ojedinelé oblasti, ktoré nie sú postihnuté: osamelé ostrovy, hlboké horské údolia, pralesy a iné. Naopak, pôvodne nepostihnuté oblasti sa vďaka leteckej doprave nakazia.

Francúzi majú univerzálny liek na depresie: Máte dosť KARANTÉNY? Pustite si Funèsa!

Je to dnes najväčšie nebezpečenstvo šírenia pandémie. Dokázalo sa to aj v roku 2003 v súvislosti so SARS. Kým pre Áziu to bol bežný problém, bolo zaznamenaných veľa prípadov v Kanade. V novembri 2004 riaditeľ pre západné regióny zo Svetovej zdravotníckej organizácie povedal, že chrípková pandémia je neodvratná a žiadal rázne kroky na boj proti vírusom. A tak sa nakoniec bohužiaľ aj stalo.

Nová dokumentárna séria z dielne Netflixu vám odborným, no zrozumiteľným spôsobom vysvetlí, čo všetko sa skrýva za slovom pandémia. A že je toho naozaj poriadne veľa. Celá séria má šesť častí, pričom ani jedna epizóda svojou dĺžkou nepresiahne jednu hodinu. Pokiaľ teda neviete, čo s načatým dňom, pohodlne sa usaďte a pustite si tento skvelý projekt. Rozhodne nebudete ľutovať.

Viac o téme: DokumentSeriálNetflixPandemic
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu