Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

RTVS spúšťa na Trojke novú reláciu, jej moderátorkou bude Katarína Brychtová

Katarína Brychtová
Katarína Brychtová (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Nová relácia Encyklopédia prevencie - Spolu to zvládneme prinesie odpovede na otázky, ako prežiť súčasnú náročnú situáciu spôsobenú pandémiou nového koronavírusu bezpečne, v duševnom a fyzickom zdraví. Novinka štartuje na Trojke v pondelok 20. apríla o 18.45 h. Informovala o tom Erika Rusnáková, hovorkyňa RTVS.

Nový 10-minútový magazín určený hlavne seniorom bude Trojka vysielať každý pracovný deň počas štyroch týždňov vždy pred 19.00 h. Má priniesť sumár rád, ako zvládnuť súčasnú koronakrízu. "Celosvetová pandémia sťažila život každému znás, ale najohrozenejšou skupinou sú práve seniori. Izolácia aobmedzená aktivita môže umnohých znich zhoršiť ich psychický a fyzický stav, ale zároveň zvyšuje riziko, že ľahšie podľahnú podvodníkom. Vnašej relácii preto prinesieme nielen najdôležitejšie rady, ale aj pokoj, rozvahu aoptimizmus," priblížila intendantka Trojky Judita Gembická.

Každá časť je rozdelená do niekoľkých rubrík. Riaditeľ odboru prevencie kriminality ministerstva vnútra Jozef Halcin priblíži príklady zpraxe, ako sa úspešne brániť praktikám podvodníkov, ktorí sa snažia seniorov dobehnúť práve vkrízových situáciách. Klinický psychológ Martin Miler pomôže so psychologickými radami acvičeniami, ako zvládnuť samotu, odlúčenie, ale aj ponorkovú chorobu. Odborný výklad z oblasti epidemiológie podá profesorka Zuzana Krištúfková apraktické rady a tipy na to, ako si doma vytvoriť jednoduché aúčinné opatrenia proti šíreniu vírusu chemik Miloš Kosír.

Moderátorkou relácie je Katka Brychtová, ktorá nový projekt komentovala slovami: "Chceme v tejto ťažkej dobepriniesť seniorom dôležité informácie a rady, ale aj milé slovo a trochu ľudského tepla. Potrebujú to a zaslúžia si to."

Viac o téme: RTVSKatarína BrychtováEncyklopédia prevencie - Spolu to zvládneme
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu