Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Uviazli ste v karanténe? Možno je najvyšší čas konečne dobehnúť všetky tieto skvelé seriály

Peaky Blidners
Peaky Blidners (Zdroj: BBC One)

Pandémia koronavírusu je v každom smere tragickou udalosťou pre celú planétu. Ľudia sa nachádzajú (či už dobrovoľne alebo nútene) v karanténe. Aj keď možno ide spočiatku o príjemný oddych, po niekoľkých dňoch až týždňoch to už naozaj nie je ono. Pokiaľ ste momentálne v podobnom psychickom rozpoložení, skúste dobehnúť nasledujúce seriály, ktoré vám s najväčšou pravdepodobnosťou odporúčajú vaši známi už roky. Teraz je rozhodne najlepší čas sa do nich s chuťou pustiť.

Sopranovci

Sopranovci si získali nielenkritikov adivákov, ale aj hudobné ceny Emmy čiZlatý Glóbus. Tento seriál o mafiánskombosovidnešných dní je založený na rýchlych zvratoch, prudkých konfliktoch a čiernom humore. Sopranovci vás dostanú a jednoducho nepustia. Prvýkrát sa stretneme s Tonym, šéfom mafiev North Jersey, vo chvíli, keď starosti o rodinu a rodina samotnású úplne a ibana ňom.

Vysporiadava sa s napätím v manželstve, neposlušnými deťmi,jedovatouMaa zároveň musí riadiť svojho synovca, ktorý je posadnutý predstavou stať sa jeho nástupcom. A to je len začiatok Tonyho problémov. Tiesnený stratou vedomia a záchvatmi zúrivosti sa obracia so žiadosťou opomoc upsychiatra. Je to začiatok cesty k uzdraveniu. A tiež to posledné, čo by mafián urobil, pretože každý, kto poruší Omertu (zákon mlčanlivosti),musí zomrieť.

Peaky Blinders

Príbeh začína v roku 1919 v chudobných štvrtiach povojnového anglického mesta Birmingham, kde žiadne zákony neplatia. Navrátilci z vojny, noví revolucionári a zločinecké bandy, tí všetci bojujú o prežitie v priemyselnom prostredí. Zbrane prepašované zo zákopov sa dostávajú do ulíc a kto ich má, nezdráha sa ich použiť. Kým Churchill mobilizuje svoje jednotky osobitného oddelenia, ilegálni bookmakeri zarábajú imanie v nelegálnych stávkových kanceláriách a traumatizovaní infanteristi zapíjajú svoj granátový šok v hlučných krčmách.

Získal Oscara, v Prahe zažil osudovú lásku a zakázali mu film: Smutná správa o jeho smrti

Na okrajoch má mesto ešte stále vľúdnejšiu tvár, tam cigáni a lodníci obchodujú s koňmi a veštia budúcnosť. Na vrchole tejto priemyselnej džungle sa usadzuje rozvetvená rodina Shelbyovcov, ktorej početní súrodenci, bratranci a strýkovia tvoria ten najkrutejší gang zo všetkých - Peaky Blinders. Svoj názov si vyslúžili zašívaním žiletiek do šiltov svojich čiapok a peniaze zarábajú stávkami mimo závodiska, vyberaním výpalného a lúpežami.

Breaking Bad

Ústrednou témou notoricky známeho seriálu Breaking Bad je výroba a predaj drog. Walter White to nemá v živote jenoduché. Vzťah s manželkou a telesne postihnutým synom sa nevyvíja podľa predstáv, učí chémiu na strednej škole, a aby toho nebolo málo, diagnostikujú mu ťažkúchorobu. Čo však môže stratiť človek, ktorý vie, že čoskoro zomrie?

V snahezarobiť pred smrťou ešte nejaké peniaze sa púšťa do nelegálneho biznisu. Peniaze aj rešpekt mu zabezpečia práve drogy. Spojenie choroby, problémov v rodine a brutálnych drogových dílerov nie je vôbec ideálne. Na tejto ceste spája sily s Jessem Pinkmanom, bývalým študentom, ktorý v drogách pláva už dlhšiu dobu.

Supernatural

Sam Winchester (Jared Padalecki), narozdiel od svojho staršieho brata Deana (Jensen Ackles), utiekol od desivejrodinnej histórie. Sam odmietol otcovo fanatické hľadanie zlýchsíl, ktoré si vyžiadaliživot ich matky Mary (Samantha Smith). Utiekol tak ďaleko, ako to len bolo možné. Sam odišiel z domu hneď po strednej škole na vysokoškolské internáty.

VIDEO Najslávnejší mafián sa vracia na filmové plátno: Tom Hardy stvárni legendárneho Al Caponeho

Jeho nový život zahŕňa ajpriateľku Jessicu (Adrianne Palicki) a plány na štúdium právnickej univerzity. Dean si vybral inú cestu a pokračuje s otcom Johnom (Jeffrey Dean Morgan) v "rodinnom podniku". Keď sa objaví Dean pred Samovým dverami so správou, že ich otec zmizol, Sam nemá na výber a za stálej vernosti svojim plánom, sa k Deanovi pripojí.

The Magicians

Stroskotanec Quentinsa po ďalšom pobyte v rehabilitačnom centre, v ktorom sa mu snažili pomôcť s jeho zlým psychickým stavom, vracia do normálnych koľají. Napriek jeho nepriaznivému psychickému stavu je nesmierne inteligentný, takže ho prijali na prestížnu univerzitu Yale. Pri zápise však zistí, že v skutočnosti jeho cesta smeruje na univerzitu pre mágov. Keďže Quentin už od detstva miluje knižnú edíciu o čarovnej zemi s názvom Filória, je nadšený a jeho život konečne dostane zmysel.

Svet čarodejníctva však nie je len príjemným miestom. Žije v ňom totiž aj netvor, ktorý je pre každého čarodejníka nebezpečnýa Quentin sa s ním stretne už krátko po tom, čo príde na univerzitu. Po hrozivých zážitkoch si uvedomí, že netvor môže zničiť všetko, o čom sníval, a konečne sa mu to splnilo, takže sa ho rozhodne s pomocou kamarátov zastaviť.

Brooklyn Nine-Nine

Detektív Jake Peralta (Andy Samberg) má talent, ktorý využíva na to, aby nemusel ťažko pracovať a dodržiavať pravidlá. Napriek svojej lenivosti spomedzi kolegov usvedčil najviac páchateľov. Všetko sa však zmení, keď okrsok dostane nového veliaceho policajného dôstojníka, kapitána Raya Holta (Andre Braugher). Kapitán Holt verí na pravidlá a obmedzenia, dva koncepty, ktoré pracovníci 99. okrsku dlhý čas prehliadali. Jakeovi kolegovia sú schopní a šikovnípolicajti, ale chýba im velenie a disciplína.

Dobré správy v čase KORONAKRÍZY: Odkaz priamo z vesmíru! Z Brada Pitta spravili rosničku

Stále proti sebe súperia, rozčuľujú sa navzájom, klebetia a flirtujú, no keď ide do tuhého, vždy si navzájom pomáhajú. Hlavní hrdinovia dennodenne vyšetrujú podozrivých, zatýkajú a riešia prípady vrážd. Podstatou ich životov však nie je výlučne práca. Sami sú ženami a mužmi, ktorí majú svoje koníčky (najčastejšie karaoke a pitie alkoholu), ľudí, na ktorých im záleží a vlastné ciele, medzi ktoré patrí aj bezpečnosť obyvateľov Brooklynu.

BONUS - Rick a Morty

Rick a Morty patrí medzi to najlepšie, čo animovaná tvorba pre dospelých ponúka. Prvej série sme sa dočkali ešte v roku 2013. Už vtedy ľudia nešetrili chválou nad tým, čo sa tvorcom podarilo vytvoriť. Humorné hlášky a originálny príbeh, ktorý si, na rozdiel od iných animovaných seriálov, stále drží aj istú kontinuitu.

Už 3. mája sa dočkáme nových piatich častí, ktoré by mali uzavrieť aktuálnu štvrtú sériu tohto chváleného projektu. Takže pokiaľ máte radi animovanú tvorbu, drsný humor a začnete ho sledovať ešte dnes, stihnete to rovno do premiéry nových častí.

Viac o téme: Breaking BadBrooklyn Nine-NineSopranovciRick a MortyPeaky BlidnersThe MagiciansSupernatural
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu