Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

RTVS odvysiela trojdielny špeciál o pandémii koronavírusu na Slovensku: TOTO všetko zachytil

Zábery z natáčania relácie MOJA DIAGNÓZA - Nový koronavírus na Slovensku Zobraziť galériu (5)
Zábery z natáčania relácie MOJA DIAGNÓZA - Nový koronavírus na Slovensku (Zdroj: rtvs)

RTVS uvedie na obrazovkách Dvojky trojdielny špeciál MOJA DIAGNÓZA - Nový koronavírus na Slovensku, v ktorom sa diváci zoznámia s príbehmi ľudí stojacich za úspešným zvládnutím pandémie nového koronavírusu na Slovensku. Prvú časť si nenechajte ujsť už dnes 12. júna o 20:10 na Dvojke.

Uplynulé mesiace sme boli svedkami, ako svet zachvátila pandémia asituácia sa dotkla každého znás. Diváciuž dnes večer môžu vidieť prvú časť novej trojdielnej relácie s názvom MOJA DIAGNÓZA, ktorá sa venuje práve pandémii koronavírusu na Slovensku.

Zábery z natáčania relácie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: rtvs)

Ako infomoval PR manažér RTVS Filip Púchovský, tvorcoviasa rozhodli túto historickú etapu našej spoločnosti v oblasti zdravotníctva, medicíny, vedy a výskumu zachytiť a priniesť na obrazovky RTVS. „Špeciálne trojdielne vydanie vzdáva úctu aje poďakovaním výnimočným ľuďom, ktorí pomohli úspešne zvládnuť epidémiu koronavírusu na Slovensku“, hovorí dramaturg RTVS Robert Valovič.

V prvom dieli nebudú chýbať vyjadrenia odborníkov

Úvodný diel dokumentu je viazaný na Bratislavský kraj, pričom prezentuje úspešnú lokalizáciu, diagnostiku aizoláciu vírusu, ako aj prácu voblasti vedy avýskumu avšetkých zložiek, ktoré sa podieľali na úspešnom zvládnutí situácie na Slovensku od prvej správy až do dnešných dní.

Zábery z natáčania relácie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: rtvs)

"Ktéme sa vyjadria okrem iných profesor Vladimír Krčméry, hlavný hygienik SR Ján Mikas, predstavia sa vedci a výskumníci zBiomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied aVedeckého parku Univerzity Komenského, ktorí vyvinuli unikátny diagnostický test výnimočný spomedzi všetkých v Európe," priblížil prvý diel cykluPúchovský.

Profesor Vladimír Krčméry počas natáčania cyklu
Zobraziť galériu (5)
Profesor Vladimír Krčméry počas natáčania cyklu  (Zdroj: rtvs)

Druhý diel zachytí boj o vyliečenie pacienta a nasadenie zložiek

Druhý diel trojcyklu zavedie divákov do Banskobystrického kraja acez príbeh pacienta ohrozeného ochorením Covid – 19 zachytáva boj ojeho vyliečenie anáročnú prácu jeho lekárky a tímu odborníkov okolo primárky infektológie doktorky Diany Vološinovej vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta.

RTVS odvysiela trojdielny špeciál
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: rtvs)

Dokument tiež ukáže, ako bola zabezpečovaná bežná zdravotná starostlivosť a súčinnosť záchranných zložiek, operačných stredísk a krízového štábu Banskobystrického okresu pri ohrození zdravia obyvateľstva. Dvojkadruhú časť cykluprinesie vpremiére 19. júna o20:10

Príbehy z východného Slovenska predstaví tretia časť

Posledná časť cyklupredstaví príbehy zvýchodného Slovenska. Konštruktéri v Chirane Stará Turá vyvinuli a okamžite preniesli do výroby originálny slovenský prístroj na podpornú pľúcnu ventiláciu pacientov, oktorý vďaka jeho unikátnej viacúrovňovej technológii prejavili záujem mnohé krajiny sveta. Vdokumente sa tiež predstavia lekári z Košíc, ktorí sa podieľali na vývoji ventilácie a zvládnutí koronakrízy na východe krajiny ao svoj pohľad sa podelí aj prezident Slovenskej spoločnosti

Viac o téme: RTVSMOJA DIAGNÓZA - Nový koronavírus na Slovensku
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu