Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Legendárny československý seriál sa vracia! Tentokrát v zahraničnej réžii: V hlavnej úlohe stand-up komik

(Zdroj: YouTube/winkytwinky TV Klassiker)

Nemecká televízia ARD začne tento rok na jeseň vysielať nové diely obľúbeného detského seriálu Pan Tau, ktorý v 70. rokoch minulého storočia nakrúcala československá televízia v západonemeckej koprodukcii. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Pôvodný tvorcovia seriálurežisér Jindřich Polák, scenárista Ota Hofman aani predstaviteľ hlavnej úlohy Otto Šimánek už nežijú. Práva k natočeniu ďalších dielov si pred niekoľkými rokmi zabezpečila nemecká produkčná spoločnosť Caligari.

Hlavnú postavu stvárni stand-up komik

Štrnásťdielna séria bola natočená v Nemeckuv angličtine a s britskými a nemeckými hercami, informovala ARD. Hlavnú postavu usmievavého džentlmena s kúzelnýmklobúkom stvárnil anglický stand-up komik Matt Edwards. V rokoch 1970 až 1978 vzniklo v československo-západonemeckej koprodukcii 33 dielov televízneho seriálu Pan Tau, v ktorom sa hlavná postava vedela okrem iného mnohonásobne zmenšiť.

Usmievavý chlapík v obleku a s neodmysliteľnýmčarovnýmklobúkom, ktorý v prvých dvoch z troch sérií nehovoril a so svetom komunikoval pantomímou a tancom, si detskésrdciazískaval kúzelnými kúskami. Príbehy Pana Tau vyšli aj knižne a boli tiež spracované do filmov Poplach v oblakoch, Od zajtrajška nečarujema Pan Tau. Okrem Otta Šimánka sa v seriáli objavili aj ďalšie legendy českého filmu - Vladimír Menšík, Jiří Sovák, Jiřina Bohdalová, Slávka Budínová, František Filipovský a mnoho ďalších.

Viac o téme: Pan Tau
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu