Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

HBO prichádza s ďalšou skvelou novinkou: Dve rodiny v seriáli Vlasť rozdelí násilie a politika

Nový seriál Vlasť bude mať premiéru 27. septembra na HBO a HBO GO Zobraziť galériu (3)
Nový seriál Vlasť bude mať premiéru 27. septembra na HBO a HBO GO (Zdroj: HBO/David Herranz)

Dve rodiny rozdelené násilím a politikou. Nový seriál Vlasť z produkcie HBO Europe rozpráva príbeh zo španielskeho Baskicka.

Silná dráma zaujímavo spracováva modernú európsku históriu. Dve baskické rodiny zasiahol násilný konflikt vyvolaný Španielskou národnou stranou a teroristami organizácie ETA. Život Bittori a jej rodiny sa obráti hore nohami, keď ETA zavraždí jej manžela Txata. Skončí tak aj priateľstvo s najlepšou kamarátkou Miren, ktorej syn je jedným z členov teroristickej organizácie.

Slovákom je známy najmä z kultového filmu: Otca videl iba raz, zahral si aj s Kukurom

Obe rodiny musia čeliť nielen zármutku, ale aj morálnym paradoxom. Dokážu si počas viac ako troch desiatok rokov, počas ktorých ich budeme na obrazovke sledovať, odpustiť a nájsť cestu z kruhu násilia a nenávisti? Seriál vznikol na motívy rovnomenného bestselleru Fernanda Aramburua. Réžie sa ujali Felix Viscarret a Óscar Pedraza.

Nový seriál Vlasť bude
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HBO/David Herranz)

Producentmi za HBO Europe sú Miguel Salvat, Steve Matthews a Antony Root. Vlasť je produkovaná spoločnosťou Alea Media za HBO Europe v spolupráci s HBO Latin America. V Európe bude seriál dostupný od 27. septembra vďaka HBO Europe v 21 teritóriách.

Nový seriál Vlasť bude
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HBO/David Herranz)

V Latinskej Amerike ho bude HBO vysielať vo viac ako 40 krajinách a takisto bude od 27. septembra dostupný na HBO GO. V Spojených štátoch bude seriál od 27. septembra k dispozícii na HBO a na HBO Max a od 30. septembra na HBO Latino.

Viac o téme: HBOSeriálHBO EuropeVlasť
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu