Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

RTVS potešila fanúšikov: Obľúbená šou nakoniec spozná víťaza ešte tento rok

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: rtvs)

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) odvysiela počas adventných sobotných večerov záverečné časti folklórnej šou Zem spieva. Televíznu oslavu folklóru narušila začiatkom marca po odvysielaní prvého semifinálového kola pandémia nového koronavírusu. Ako informoval PR manažér Stanislav Čačko, v decembri príde šou do finále a diváci spoznajú naživo aj meno víťaza tretej série.

"Uvedomujeme si záväzok voči našim divákom a rozhodli sme sa zorganizovať a odvysielať zostávajúce dva priame prenosy ešte v závere tohto roka. Veríme, že sa nám podarí na obrazovky priniesť rovnako vynikajúcu folklórnu energiu a spríjemníme tak divákom čakanie na najkrajšie sviatky roka," uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

V sobotu 5. decembra o 20.30 h si diváci na Jednotke môžu pripomenúť prvé semifinále a folklórne vystúpenia, ktorými ich budú sprevádzať moderátori S Hudbou Vesmírnou a patrioti Ján Ďurovčík, Ľubica Čekovská a Peter Dvorský. Vo vysielaní sa budú môcť stretnúť aj s odbornou porotou, ktorá súťažiacich vybrala z kastingov v Starej Ľubovni a v Martine.

V pripomienke prvého semifinále sa predstavia Folklórny súbor Podpoľanec, Bobáňovci - Terchovský orchester ľudových nástrojov, Natália Lettrichová, Labirsky Beťare, Ondro a kamaráti, Bratia Pechovci, Folklórny súbor Technik STU, Dedinská folklórna skupina Parchovianka, Šambriňci, Soňa Metyľová aj Hudobno-folklórny súbor V šírom poli hruška z Kovačice.

Druhé semifinálové kolo a finálové kolo šou Zem spieva, v ktorom diváci spoznajú aj absolútneho víťaza tretej série, prinesie verejnoprávna televízia naživo a bez divákov. Obecenstvom budú samotní účinkujúci. "Budú musieť absolvovať všetky prísne protiepidemické opatrenia vrátane testovania," dodal Čačko.

RTVS potešila fanúšikov: Obľúbená
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: rtvs)

Druhé semifinále, v ktorom vystúpia Ženská spevácka skupina folklórneho súboru Šumiačan, Ivana Brillová, Detský folklórny súbor Pridaňčatá, Anna Zorňanová, Folklórny spolok Furmička, Mládežnícky folklórny súbor Želiezko, Viktória Stúchla a Aurel Keszely, Folklórny súbor Považan, Bratia Pôbišovci či Folklórna skupina Pantľička, odvysiela Jednotka v sobotu 12. decembra o 20.30 h. Finále je naplánované na 19. decembra.

Viac o téme: RTVSZem spieva
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu