Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nový rok odštartuje vo veľkom! HBO predstavuje bombastickú ponuku: Vrcholom bude Harley Quinn

(Zdroj: HBO)

Nový rok odštartuje naozaj vo veľkom! HBO vám ponúka množstvo premiér, ale aj ďalších skvelých filmov a seriálov, ktoré si nemôžete nechať ujsť. V januári sa môžete tešiť na Harley Quinn, Doktora Spánka a mnoho ďalších.

Doktor Spánok (nedeľa 3. január, 20:00)

Film nadväzuje na príbeh filmu Osvietenie (Stanley Kubrick), ktorý popisuje hrôzostrašné udalosti, ku ktorým došlo pred 40 rokmi v hoteli Overlook. Teraz už dospelý Dan Torrance (Ewan McGregor) sa usilovne snaží vyrovnať so svojim hrôzostrašným zážitkom z hotela a nájsť pokoj v duši. Všetko sa ale zmení vo chvíli, keď sa stretne s Abrou, odvážnym mladým dievčaťom, ktoré je obdarené mimoriadnymi schopnosťami označovanými ako „žiarenie“.

Abra inštinktívne vycíti, že Dan má rovnaké tajuplné nadanie ako ona a obráti sa naňho so zúfalou prosbou o pomoc. Neľútostná Rose a jej nasledovníci totiž čerpajú energiu zo „žiarenia“ ďalších nevinných detí a pre dosiahnutie svojej nesmrteľnosti sú ochotní urobiť čokoľvek. Táto dvojica spojí svoje sily a pustí sa s Rose do nemilosrdného boja na život a na smrť.

Temná tvár Brooklynu (nedeľa 17. január, 20:00)

Skvelý Edward Norton, ktorý režíroval, napísal, ale aj produkoval film Sirota Brooklyn, si v ňom zahrá aj hlavnú postavu - osamelého súkromného detektíva s Tourettovým syndrómom. Ten sa pokúša objasniť vraždu svojho mentora a  jediného priateľa Franka Minnu (Bruce Willis) len za  pomoci nejasných stôp a  svojej jedinečnej pamäte. Postupne odkrýva prísne strážené tajomstvá, ktoré udržujú osud mesta New York v päťdesiatych rokoch v rovnováhe. Pri pátraní sa dostáva do kontaktu s násilníkmi, korupciou a najnebezpečnejším človekom v meste, len aby sa dopátral k pravde a zachránil ženu, na ktorej mu záleží.

Dokonalá lož (nedeľa 24. január, 20:00)

Herecké legendy Helen Mirren a Ian McKellen sa prvýkrát stretávajú na filmovom plátne v napínavom thrilleri plnom dokonalých klamstiev a skrytých tajomstiev. Roy Coutnay je rodený podvodník a nechce uveriť tomu, koľké šťastie ho postrehlo, keď sa cez online zoznamku spozná s dobre situovanou vdovou Betty McLeishovou (Mirren). Tá ho vpúšťa nielen do svojho domu ale aj do svojho života. Roy je prekvapený sám zo seba, koľko starostlivosti venuje Betty. Všetko sa však môže zmeniť a z usadlého života sa môže razom ocitnúť na zradnom tenkom ľade.

Problémissky (utorok 30. januára, 20:00)

„Čokoľvek iné než 90-60-90 je nesúmerné!“ V roku 1970 sa v Londýne konala súťaž Miss World, vo svojej dobe najsledovanejšia televízna show sveta s viac ako sto miliónmi divákov. Moderoval ju legendárny britský komik Bob Hope. Novosformované Hnutie za práva žien sa doslova cez noc preslávilo po tom, čo jeho emancipované členky, ktoré tvrdili, že súťaže krásy dehonestujú a ponižujú ženy, vtrhli na pódium a prerušili vysielanie. Víťazkou sa navyše neskôr nestala favoritka zo Švédska, ale Miss Grenady, vôbec prvýkrát v histórii súťaže žena tmavej farby pleti. Počas niekoľkých hodín sa obecenstvo stalo svedkom vyhnania patriarchátu z pódia aj porazenia západného ideálu krásy. Odporúčame všetkým fanúšikom seriálu Mrs. America.

Podivuhodná premena Harley Quinn (nedeľa 31. január, 20:00)

A poznáte ten o policajtke, blondínke, psychopatke a mafiánskej princeznej? Totálne pošahaný príbeh z pohľadu samotnej Harley (Margot Robbie), ako ho môže vykresliť len ona. Roman Sionis (Ewan McGregor), jeden z najobávanejších narcistických zloduchov Gothamu a jeho fanatická pravá ruka Victor Zsasz (Chris Messina) si vezmú na mušku mladú Cass a skazená spodina pri pátraní po nej obráti Gotham hore nohami. Cesty Harley, ktorá sa konečne rozišla s Jokerom, Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) a Renee Montoyi (Rosie Perez) sa pretnú a nesúrodá štvorica nemá inú možnosť, než sa Romanovi postaviť.

Letuška (Od 4. januára, každý pondelok 20:00)

Temne komediálny thriller, ktorý má osem častí, je inšpirovaný celosvetovo úspešným románom Chrisa Bohjaliana. Je o tom, ako sa môže celý život zmeniť počas jedinej noci. Letuška Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) sa prebudí vo svojej hotelovej izbe v  Dubaji s  príšernou opicou z  predchádzajúcej noci a  mŕtvolou ležiacou vedľa nej v posteli.

Pretože sa bojí zavolať políciu, pokračuje vo svojich ranných aktivitách, ako keby sa nič nestalo. Pridá sa k ostatným letuškám a pilotom cestujúcim na letisko. V New Yorku je vyhľadaná agentmi FBI, ktorí sa vypytujú na jej nedávne medzipristátie v Dubaji. Zúfalá žena nedokáže poskladať čriepky z onej osudnej noci dohromady a začne uvažovať o tom, či nevraždila...

Normálni ľudia (Od 4. januára, každý pondelok 20:50)

Svetový bestseller a víťaz nespočetných ankiet o knihu roka - to všetko je román Normálni ľudia od írskej autorky Sally Rooney. Marianne a Connell vyrastajú v malom meste, ale tým ich podobnosť končí: na strednej škole patrí Connell ku hviezdam a Marianne je outsiderkou. Keď sa spolu raz dajú do reči, zmení to ich život.

O rok neskôr už obaja študujú na vysokej škole v Dubline. Z Marianne sa stala kráľovná večierkov, zatiaľ čo neistý Connell len ťažko nachádza svoje miesto v spoločnosti. Hoci sa obaja pohybujú v rozdielnych kruhoch, priťahujú sa k sebe ako magnety. Marianne čím ďalej viac prepadá sebadeštrukcii a Connell hľadá zmysel života inde, obaja sú však konfrontovaní tým, ako ďaleko dokážu zájsť, aby druhého zachránili. Je to príbeh o vzájomnej fascinácii, priateľstve a láske.

Viac o téme: HBOEdward NortonEwan McGregorHarley Quinn
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu