Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

JOJ-ka chystá veľkolepú premiéru: VIDEO Andy Hryc sa jej nedožil! Postava v Slovanoch bola pre neho posledná

(Zdroj: JOJ)

Už niekoľko dní sa dočkáme premiéry ďalšieho slovenského seriálu, o ktorom tvorcovia hovoria ako o veľkolepom projekte. V hlavných úlohách sa predstaví Juraj Loj, Tomáš Maštalír, Dušan Cinkota a uvidíme aj nebohého Andyho Hryca.

O seriáli Slovania pravidelne informuje generálny riaditeľ TV Joj Marcel Grega na svojej sociálnej sieti. Okrem toho nám televízia v upútavkach naznačuje, že premiéra je už za dverami. Seriál vyzerá naozaj veľkolepo. Podieľali sa na ňom stovky ľudí a natáčalo sa v zaujímavej lokalite. V seriáli si zahral aj Andy Hryc, ktorý pred niekoľkými týždňami zomrel. 


Mohlo by vás zaujímať: Najdrahší slovenský seriál sa predstavuje v prvej ukážke: VIDEO Slovania vyzerajú fantasticky


Andy Hryc sa premiéry nedožil

Mesiac pred očakávanou premiérou seriálu sa so smútkom mnohí herci i rodina rozlúčili s jednou z jeho výrazných tvárí. "Som hrdý, že sa Andy Hryc v závere svojej mimoriadne bohatej hereckej kariéry v divadle, filme či seriáloch spájal s tvorbou našej televízie a zakončil ju symbolicky v doteraz najväčšej televíznej produkcii v našich končinách. Postava v Slovanoch bola jeho poslednou a bude dôstojnou spomienkou na nielen skvelého herca, ale aj človeka...," uviedol Grega.

Stovky členov a zaujímavé lokality

Dve stovky členov jednotlivých štábov a spolupracovníkov zo Slovenska, Ukrajiny či Česka sa podieľalo na príprave dosiaľ najvýpravnejšej seriálovej produkcie. "60 dní, počas ktorých pre účely nakrúcania pri meste Žytomyr vznikli od základov postavené reálne a funkčné hradiská, v ktorých ožili dve seriálové slovanské dediny. Množstvo unikátnych, neraz originálne vyrábaných rekvizít, masiek či dobových zbraní využitých v priebehu takmer polročného nakrúcania, prebiehajúceho neraz v extrémnych podmienkach divokej ukrajinskej prírody," vymenoval zaujímavosti Grega. 

Celkovo bude mať seriál 12 dielov a na obrazovkách Jojky ho budete môcť vidieť každú stredu už od 10. marca. Televízia JOJ pripravila v tejto sezóne pre svojich divákov vôbec najväčšiu seriálovú udalosť, keď sa po rokoch príprav na obrazovkách uvedenia dočká prvý veľkovýpravný seriál Slovania. Seriál sa nakrúcal sa v unikátnom prostredí na severozápade Ukrajiny v Žytomyrskej oblasti kúsok od hlavného mesta Kyjev.

Na týchto miestach boli pre účely seriálu postavené dve historické slovanské drevené dediny. Dobrodružno-historický seriál televízie JOJ vznikol v réžii Petra Bebjaka s producentkou Wandou Adamík Hrycovou, kameramanom Martinom Žiaranom a v spolupráci s ukrajinskými partnermi. Prinesie pohľad na život Slovanov, obyvateľov Karpatskej kotliny v 7. storočí nášho letopočtu, ktorý bol plný dramatických zvratov a udalostí.  Titulnú pieseň naspievala Jana Kirschner. 

Viac o téme: JojJuraj LojTomáš MaštalírAndy HrycSlovania
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu