Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

RTVS prináša novú reláciu o peniazoch: Ako finančne zvládla pandémiu Diana Mórová?

Diana Mórová
Diana Mórová (Zdroj: frida.cz)

Verejnoprávna televízia bude od 4. mája vysielať reláciu Peniaze. Ako moderátorka sa v nej po dlhšom čase opäť pred kamery postaví Helena Tomková, ktorá sa na relácii bude podieľať aj autorsky.

Novinka s podtitulom "Všetko čo potrebujete vedieť o (svojich) peniazoch" má ambíciu pomáhať televíznych divákom naučiť sa starať o svoje financie. TASR o tom informoval PR manažér Radomír Brhlík.

"Sústredíme sa na to, aby ľudia osobne alebo v rámci svojich biznisov mali vždy plnú peňaženku," približuje formát Tomková. Pravidelná týždňová relácia má byť venovaná všetkým, ktorí nemajú tisíce na platenie finančných poradcov či účtovníkov. "Pomôže im porovnať hypotéky, odložiť splátky úverov či podať daňové priznanie. Divákov naučí vyznať sa v spleti nových zákonov, nariadení a vyhlášok," avizujú tvorcovia.


Mohlo by vás zaujímať: NAJ z noci OSCAROV: Slzy, zbesilý tanec aj live na Matoviča! Víťazka flirtovala s Bradom Pittom


Dôležitý priestor na vysvetľovanie otvorilo relácii obdobie pandémie a s ňou spojené množstvo nových pravidiel. Bežný divák preto dostane základné rady, ako sa postaviť k témam, ktoré ho v súvislosti s peniazmi trápia. "Zároveň nájde vysvetlené aj opatrenia od štátu. Niekedy sa v nich nevyznajú ani účtovníci a finanční poradcovia. Preto je najvyšší čas pomôcť ľuďom odpovedať na otázky, ktoré ich zaťažujú a zorientovať ich v neprehľadnej situácii," vysvetľuje Tomková s tým, že do tvorby relácie sa môžu aktívne zapojiť aj samotní diváci: "Budeme veľmi radi, ak sa budú na nás prostredníctvom nášho webu a sociálnych sietí obracať a posielať nám spätnú väzbu. Pýtať sa, čo je pre nich zaujímavé, čo by radi videli a čo by sa potrebovali dozvedieť."

Okrem odborníkov, podnikateľov i bežných ľudí dostanú v Peniazoch priestor aj známe tváre. V prvom diele relácie to bude herečka Diana Mórová, členka Činohry Slovenského národného divadla, prezradí, čo jej z finančnej stránky pomohlo zvládnuť pandemickú situáciu.

Reláciu Peniaze bude RTVS vysielať od 4. mája každý utorok vždy po 22.25 h na Jednotke. Reprízu si diváci môžu pozrieť každý piatok o 15.45 h.

Viac o téme: Peniaze
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu