Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

August na HBO vo veľkom: Pripravte sa! Uvidíte skvelé filmy, rozprávky i desivý horor

(Zdroj: HBO)

Leto sa už dostalo do druhej polovice. Ešte však máme čas, kým sa v septembri ponoríme do školského i pracovného života. Ak si chcete oddýchnuť pri dobrom filme, neváhajte! August sa bude na HBO niesť v znamení noviniek, klasiky a nebude chýbať ani rozprávka pre tých najmenších.

Životná vlna

Šesťdielny dokumentárny seriál zachytáva desaťročnú odyseu priekopníka surfovania Garretta McNamara. Ten po návšteve portugalského Nazaré, kam sa vybral pokoriť impozantnú tridsaťmetrovú vlnu, posunul svoj šport do ešte vyšších sfér a s pomocou miestnych premenil rybársku dedinku v jednu z najlepších surferských destinácií na svete. Seriál, ktorého výkonnými producentmi sú držitelia cien Emmy a Zlatý glóbus Joe Lewis, Maria Zuckerman, Ryan Heller a Michael Bloom, režíroval oceňovaný filmový tvorca Chris Smith.

Zrodila sa hviezda

Hlavnú úlohu v dychberúcej romantickej dráme Zrodila sa hviezda hrajú Bradley Cooper a Stefani Germanotta, ktorú však celý svet lepšie pozná pod jej umeleckým pseudonymom Lady Gaga. Pre štvornásobného držiteľa nominácie na Oscara Coopera je tento film jeho režijným debutom. Cooper vo filme zároveň hrá hviezdu country Jacksona Mainea, ktorý objaví neznámu talentovanú speváčku Ally (Lady Gaga). 

Prázdnota

Mysteriózny horor plný akcie, napätia a hrôzy začína roku 1995, a  to v  bhutánskych zasnežených horách nepekným nálezom prazvláštnej kostry... Následne sa ocitáme v ospalom mestečku v americkom štáte Missouri roku 2018. Teenageri tu záhadne miznú a obyvatelia majú podozrenie, že to súvisí s desivou miestnou legendou. Problémový bývalý policajt, ktorý sa spamätáva zo smrti manželky a syna, udalosť vyšetruje a objaví tajnú skupinu okultistov, ktorí sa zrejme pokúšajú vyvolať desivú mýtickú bytosť. 

Krajina snov

Na dvoch Oscarov nominovaná Margot Robbie dokáže zaujať aj v celkom inej polohe než ako superhrdinka Harley Quinn. Exceluje v dych vyrážajúcom milostnom príbehu z čias veľkej hospodárskej krízy v USA. Eugene Evans sníva o úteku z texaského malomesta, keď zistí, že sa v blízkosti skrýva zranená banková lupička na úteku Allison Wells. Eugene je rozpoltený medzi túžbou po odmene za jej dolapenie a rastúcou príťažlivosťou ku zvodnej kriminálničke.

Scoob!

Už od detstva riešia Shaggy, Fred, Velma a Daphne záhady po celom svete so Shaggyho maznáčikom, Scoobym-Doo, ale ich najväčšia záhada ešte len príde, keď Blue Falcon najme Shaggyho a Scoobyho, aby zmaril úsilie Dicka Dastardlyho spôsobiť psiu apokalypsu. Mimochodom, viete, že tento kreslený psík má už 52 rokov?

O päť dvanásť

Leto 1939. Hitlerova moc rastie rovnako ako napätie medzi Veľkou Britániou a Nemeckom. Internátna škola pre príbuzné príslušníkov nacistickej elity na južnom pobreží Anglicka sa po záhadnom zmiznutí učiteľa Wheatleyho ocitá pod prísnym dohľadom. Riaditeľka školy (Judi Dench) zamestná angličtinára (Eddie Izzard), aby Wheatleyho nahradil a pomohol dievčatá pripraviť pre anglicko-nemecké spoločenstvo. Podarí sa mu nemčinárku zastaviť skôr, než bude neskoro?

Pari

Iránsky študent v Grécku Babak nepríde privítať svojich rodičov na aténske letisko. Pari a jej starší manžel, obaja veriaci moslimovia, ktorí sú v zahraničí prvýkrát, nie sú pripravení hľadať svojho syna v cudzom, strach naháňajúcom prostredí. Všetky ich pokusy o nájdenie akýchkoľvek stôp sú bezvýsledné. Pari však v pátraní nemôže poľaviť, aj keď sa jej návrat do Iránu zdá ako jediná možnosť. Čo všetko dokáže dezorientovaná, miestny jazyk neovládajúca cudzinka, ktorá je matkou?

Viac o téme: HBOLady GagaZrodila sa hviezdaScooby
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu