Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Je to tu! Prvý TRAILER k očakávanej novinke: Hra o tróny predstavuje Rod draka, bude to veľkolepé

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: HBO)

Fanúšikovia Hry o tróny sa môžu začať pomaly tešiť. Budúci rok uzrie svetlo sveta seriál Hra o tróny: Rod Draka, ktorý sa dočkal prvej oficiálnej upútavky. Ide o prequel seriálu Hra o tróny, dej sa totiž odohráva 200 rokov pred pádom trónu, kedy vládol obávaný rod Targaryenovcov...

Prvý oficiálny trailer na pripravovaný seriál House of the Dragon (Hra o tróny: Rod draka) zverejnila stanica HBO. Prvé ukážky uzreli svetlo sveta pri príležitosti slávnostného spustenia služby HBO Max Europe.


Mohlo by vás zaujímať: Obrovský ŠOK pre fanúšikov: HBO zrušila prequel Hry o tróny! Prvý diel sklamal na plnej čiare


Dej sa odohráva 200 rokov pred pádom trónu

Seriál, ktorého dej sa odohráva 200 rokov pred udalosťami seriálu Hra o tróny, vychádza z knihy Georgea R. R. Martina - Oheň a krv a rozpráva príbeh rodu Targaryenovcov. Seriál House of the Dragon ukáže občiansku vojnu v Západozemi v časoch, keď jej vládol rod Targaryenovcov a obloha bola plná drakov. 

Prvá upútavka

Upútavka odhalila prvé oficiálne zábery z dlho očakávaného seriálu, v ktorých sa okrem už skôr oznámených predstaviteľov objavili ďalšie tváre z hereckého obsadenia. Prvý trailer predstavili počas utorkovej virtuálnej tlačovej konferencii pri príležitosti štartu HBO Max v Európe. Škandinávia sa dočká svetovej streamovacej služby koncom októbra, Slovensko a zvyšok strednej a východnej Európy v prvých mesiacoch budúceho roka.

Je to tu! Prvý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HBO)

Bude to veľkolepé

Podľa prvých záberov sa zdá, že príbeh bude naozaj veľkolepý. Premiéry sa dočká budúci rok. Na projekte sa podieľa aj autor knižnej predlohy Hra o tróny George R. R. Martin. V seriáli uvidíme úplne nových hercov ako postavy, o ktorých sme doteraz len počúvali. 

Je to tu! Prvý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HBO)

Emma D'Arcy sa objaví ako princezná Rhaenyra Targaryen, kráľovo prvorodené dieťa a dračia jazdkyňa s čistou valyrijskou krvou. Zdá sa, že je obdarená všetkým, čo si mohla priať, avšak nenarodila sa ako muž.

Matt Smith čoby princ Daemon Targaryen, mladší brat kráľa Viseryse a dedič trónu, je neprekonateľný bojovník a dračí jazdec s pravou dračou krvou. Hovorí sa však, že kedykoľvek sa narodí Targaryen, bohovia si hodia mincou.

Je to tu! Prvý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HBO)

Lord Corlys Velaryon prezývaný Morský had, ktorého hrá Steve Toussaint, vybudoval z Velaryonov mocný rod, ktorý je dokonca bohatší ako Lannisterovci a ktorý má najväčšie námorníctvo sveta.

Olivia Cooke stojí pred kamerou ako Alicent Hightower, dcéra kráľovho pobočníka a najkrajšia žena v Siedmich kráľovstvách. Vyrástla v Červenej bašte, v blízkosti kráľa a jeho kruhu. Má dvorskú gráciu aj politický talent.

Kráľov pobočník Otto, ktorého stvárni Rhys Ifans, verne a oddane slúži svojmu vládcovi aj ríši. Najväčšou hrozbou pre kráľovstvo je podľa pobočníka kráľov brat Daemon s postavením následníka trónu.

Vaemonda Velaryona, mladšieho brata Corlysa Velaryona a veliteľa velaryonského námorníctva, si zahrá Wil Johnson. Deti Corlysa Velaryona a Rhaenys Targaryen si zahrajú John Macmillan, Savannah Steyn a Theo Nate. 

Viac o téme: HBOHra o trónyHouse of Dragon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu