Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kórejský seriál Squid Game valcuje Netflix: Svetový fenomén by mal zarobiť takmer miliardu

(Zdroj: Repro foto YouTube)

Squid Game momentálne patrí medzi najsledovanejšie seriály na Netflixe a fanúšikov má aj na Slovensku. O čo v tomto populárnom hite ide?

456 súťažiacich na mizine a s veľkými dlhmi súhlasí s účasťou na detskej hre. Môžu získať lákavú cenu v podobe balíka peňazí, ale zároveň aj prísť o život. Stali sa tak účastníkmi doslova vražednej hry. Juhokórejský seriál sa na Netflixe veľmi rýchlo uchytil a teraz je celosvetovým fenoménom.

Hrajú v ňom síce herci, ktorých nemáme odkiaľ poznať, napríklad Jeong-jae Lee, Hae-soo Park, Sung-tae Heo a ďalší. Pútavý dej a zápletka vás však ihneď zaujmú. V češtine sa seriál volá Hra na oliheň, na Slovensku sa používa originálny anglický názov Squid Game, voľne by sme ho však mohli nazvať Hra na chobotnicu. Mimochodom, videlo ho už asi 132 miliónov ľudí.

Obrovský zisk v porovnaní s nízkymi nákladmi

Režisérom a tvorcom seriálu je Dong-hyuk Hwang, ktorý hru napísal už v roku 2009. Kvôli množstvu násilia a krvavých scén si nemyslel, že osloví fanúšikov a k tomu ešte ani nenašiel dosť sponzorov, ktorí by financovali natáčanie. Squid Game mala byť dokonca pôvodne filmom.

Podľa známej agentúry Bloomberg, ktorá sa dostala k interným dokumentom spoločnosti Netflix, by mal seriál vygenerovať zisk približne 891 miliónov dolárov. Náklady na jeho výrobu však boli 21,4 miliónov dolárov, čo je pri 9 epizódách asi 2,4 milióna na jednu časť. Jednoducho, ak hľadáte zaujímavý seriál, určite si pustite Squid Game.

Viac o téme: NetflixSquid Game
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu