Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tajomstvá kultového filmu Titanic: Zdrogovaní herci, moč, nahé prsia Kate Winslet!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: SITA/Paramount Pictures via AP)

LOS ANGELES - Ruku hore, kto aspoň raz nevidel legendárny film Jamesa Camerona - Titanic! Počin uzrel svetlo sveta v roku 1997 a dodnes majú mnohí pri jeho sledovaní zimomriavky. V tom čase nemal, čo sa týka nákladov, konkurenciu a pýši sa 11 Oscarmi. Čo všetko sa počas nakrúcania veľkofilmu dialo? A ako sa zmenili ústredné postavy romantického príbehu, ktorý si dnes o 11:45 budete môcť vychutnať na obrazovkách televízie Joj?

► Produkcia filmu stála viac než skutočná stavba lode Titanic.

► Film trvá 3 hodiny a 14 minút. Toľko údajne trvalo aj potopenie samotnej lode. 

► Leonardo DiCaprio a Kate Winslet sa od nakrúcania stali veľmi dobrými priateľmi. 

► Keď sa Kate dozvedela, že sa DiCapriovi bude musieť ukázať celkom nahá, rozhodla sa prelomiť ľady vraj tak, že mu hneď pri prvom stretnutí ukázala prsia. 

Tajomstvá kultového filmu Titanic:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: foto: Pramount Pictures)

Rose DeWitt Bukater: Kate Winslet (47) ani po rokoch nestratila nič zo svojho šarmu. Po tejto úlohe veľmi túžila a režiséra Jamesa Camerona sa silou-mocou usilovala presvedčiť, aby rolu získala. Na konte má účinkovanie v mnohých ďalších počinoch, pýši sa tiež viacerými oceneniami. V súkromí to herečka nemala ružové. Momentálne je tretikrát vydatá a má tri ratolesti. 

Tajomstvá kultového filmu Titanic:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA a Paramount Pictures)

► Kate Winslet bola jedna z mála účinkujúcich, ktorí odmietali nosiť pod šatami neoprén. Zrejme aj preto dostala počas nakrúcania zápal pľúc.

► Keď kamery snímali ruky Kate Winslet zblízka, boli chĺpky na jej predlaktí príliš výrazné. Problém sa vyriešil jednoducho - oholili jej ich. 

Jack Dawson: Leonardo DiCaprio (48) pôvodne nehral romantických hrdinov, no režisér Titanicu ho presvedčil. Že je tento herec mimoriadne talentovaný, potvrdzuje množstvo filmov, v ktorých účinkoval a soška Oscara. Hoci jeho posteľou prešlo viacero krásnych modeliek, doposiaľ nenašiel tú pravú. O tomto fešákovi je dobre známe, že sa venuje ochrane životného prostredia. S týmto účelom založil aj vlastnú nadáciu. 

Tajomstvá kultového filmu Titanic:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA a Pramount Pictures)

► Leonardovi DiCapriovi robil na nakrúcaní spoločnosť jeho miláčik - chameleón. Toho zrazil kamión, no herec ho našťastie zachránil a zvieratko prežilo.  

► Portrét, ktorý vo filme Jack nakreslil, bol v skutočnosti dielom režiséra Jamesa Camerona. 

Tajomstvá kultového filmu Titanic:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: foto: Pramount Pictures)

► William Mudroch, ktorý sa vo filme po prijatí úplatku demonštratívne zastrelí, patril v skutočnosti medzi najstatočnejších členov posádky a ochotne pomáhal pri záchrane cestujúcich. Obyvatelia dediny, odkiaľ dôstojník pochádzal, poslali po premietaní Cameronovi protestný list. Režisér sa za prekrútenie skutočnosti verejne ospravedlnil. 

Tajomstvá kultového filmu Titanic:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Pramount Pictures)

► V kuloároch sa hovorilo, že režisér počas nakrúcania scén vo vode, ktoré sa točili v obrovskej vodej nádrži, nechcel púšťať hercov na toaletu. Ten tieto klebety poprel s tým, že na pľaci panoval zákaz močiť priamo do vody, no aj tak ho všetci porušovali. 

► Voda v nádrži mala 27°C.  Aj záverečné scény, počas ktorých Jack a Rose mrzli v ľadovom oceáne, vznikali pri tejto teplote. Para, ktorá hercom išla z úst, bola dorobená postprodukčne. 

Tajomstvá kultového filmu Titanic:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: foto: Pramount Pictures)

► Napriek tomu, že ide o romantický film, slová "Milujem ťa" zaznejú len raz. Rose ich povie Jackovi, keď v ľadovej vode zomiera. 

► Počas posledného dňa nakrúcania v meste Nova Scotia niekto primiešal hercom a štábu do polievky drogu anjelsky prach. Kvôli halucináciám bolo hospitalizovaných zhruba 80 ľudí.

Viac o téme: Titanic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu