Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Trebišovčanov URAZIL seriál Iveta: Vytočený primátor poslal Jojke OTVORENÝ LIST!

(Zdroj: TV JOJ)

TREBIŠOV - V nedeľu televízia Joj odvysiela na svojich obrazovkách nový seriál s názvom Iveta. Ide o príbeh dievčaťa z Trebišova, ktoré sa rozhodne žiť v Bratislave. No hoci si prvé epizódy získali srdcia mnohých divákov, primátor spomínaného mesta na východe Slovenska má neho veľmi ťažké srdce. Jojke preto poslal otvorený list!

Primátor Trebišova Marek Čižmár si myslí, že mesto bolo v seriáli Iveta vykreslené dehonestujúco a jej obyvatelia po jeho odvysielaní zažívajú neodôvodnenú potupu a zosmiešňovanie. Priamo generálnemu riaditeľovi televízie Joj Marcelovi Gregovi preto adresoval otvorený list, v ktorom vyjadril, čo všetko sa mu na seriáli Iveta nepozdáva. 

„Plne rozumiem tzv. prvoplánovým autorom a režisérom, že dnes už nie je doba, kedy máme zaujať, osloviť a potešiť svoje publikum inteligentným humorom. Avšak použiť hulvátstvo niektorých vyjadrení a vulgarizmov, zámerné prekresľovanie reality až dehonestáciu niektorých sociálnych skupín obyvateľstva (alkoholizmus školákov, zosmiešňovanie náboženského života, "jednoduchosť a prízemnosť" vyjadrovania "tu žijúcich" ľudí) spojenú so zosmiešňovaním kvality života na "východe na dosiahnutie humorného efektu je v skutočnosti len ukážkou totálneho úpadku kvality niektorých televíznych programov,“ uvádza v liste primátor Trebišova. 

Myslí si tiež, že mnohí, ktorí stáli za týmto filmovým dielom zrejme pozabudli, že je zásadný rozdiel medzi vtipných, prípadne satirickým pohľadom na špecifický región a umeleckým stvárnením, postavenom na prízemnom humore a urážkach, ktorý ho v očiach mnohých ľudí z ostatných častí našej krajiny značne dehonestuje. 

Na záver primátor dodal, že ako mesto sa určite obrátia so svojím podnetom aj na Radu pre mediálne služby. 

Viac o téme: Tv JojSeriál IvetaTrebišov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu