Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Fikcia alebo realita?: Neuveríte, ale tieto filmy vymyslel sám život

Chyť ma, ak to dokážeš Zobraziť galériu (7)
Chyť ma, ak to dokážeš (Zdroj: internet)

Odkiaľ berú filmári námety na svoje diela? Niektorí tvrdia, že všetko z vlastnej hlavy, iní sa spoľahnú aj na dobre overené príbehy a udalosti. A diváci ich kvôli takýmto snímkam založených na skutočnej udalosti priam zbožňujú. Veď kto by sa hanbil za slzy, ktoré vyvolal život sám? Ak ide o životopisné filmy, je to jasné. My však pre vás máme dostatočne známe snímky, za ktorých príbehom nestojí fikcia autora, ale realita.

Chyť ma, ak to dokážeš

Leonardo DiCaprio
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Komédia shviezdnym Leonardom DiCapriom sa stal veľmi obľúbeným filmom. Frank si užíva luxusný život avydáva sa za kdekoho – pilota, lekára či právnika. Za sebou zanecháva spúšť aškodu za milióny dolárov. Málokto však vie, že dráma oživote Franka Abagnala je založená na skutočnom životnom príbehu. Takže, ak máte chuť meniť totožnosť, nech sa páči, veď niekto to už dokázal. J


Vytúžený Oscar im stále uniká: Naozaj si ho za svoje výkony nezaslúžili?


Schindlerov zoznam

Z filmu Schindlerov zoznam
Zobraziť galériu (7)

Majstrovské dielo Stevena Spielberga zobrazuje skutočný príbeh Oskara Schindlera, ktorý bol členom nacistickej strany azároveň sukničkárom, vojnovým zbohatlíkom, čo zachránil život viac ako tisícu Židom. Shviezdnym obsadením vyhral sedem Oscarov apredstavil neskutočného človeka ajeho skutky.

Čeľuste

Čeľuste
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: telkáč, youtube)

Ozajstné udalosti neopomenuli ani hororové snímky. Čo by asi radšej nemali vedieť tí, ktorí sa takýchto filmov boja. Jeden snáď znajslávnejších hororov bol natočený podľa spešného románu Petra Benchleyho. Apráve ten čerpal námety zo skutočných prípadov, kedy pri pobreží New Yerseyv roku 1916 útočil žralok. Na aSpielberg zneho vytvoril bez debaty jeden znajdesivejších filmov.


Vojnový seriál od autora hororového Votrelca: Chuťovka pre fajnšmekrov


Texaský masaker motorovou pílou

Texaský masaker motorovou pílou
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Film oskupinke priateľov, ktorý sa počas cesty dostanú na rodinnú usadlosť vTexase, má fiktívnu zápletku. Našťastie. ČO je však reálne, to je postava Leatherfacea aniekoľkých malých detailov. Tie vychádzali zo skutočného masového vraha Eda Geina. Mimochodom, skutočnou bola aj ľudská kostra použitá vzávere filmu, ktorá slúžila ako lampa.


Vysoký honorár, nízky zisk: Týchto hercov Hollywood prepláca!


50x astále po prvý raz

50x a stále prvý
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: telkáč, youtube)

Aj keď táto romantická komédia na prvý pohľad nemá srealitou nič spoločné, opak je pravdou. Krásna Drew Barrymore tam hrá ženu, ktorá na následky nehody stráca pamäť, takže sa každý deň prebúdza bez posledných spomienok. Situáciu zachráni Adam Sandler, vďaka ktorému si hneď po prebudení pomocou videokazety spätne spomína. Vskutočnosti existuje žena stakouto formou amnézie. Volá sa Michelle Philpots auž takmer 20 rokov nie je schopná vytvorenia nových spomienok. Používa lepiace štítky, aby sa predrala každodenným životom.


FOTO z červeného koberca: Hrošica v záclone, vyprsená Aniston a Pretty Woman v životnej forme!


Erin Brockovich

Erin Brockovich
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Zápletku filmu oErin Brockovich zrejme netreba veľmi predstavovať. Jednoducho ide oboj Dávida proti Goliášovi, kde po dlhom aútrpnom zápasení víťazí spolu spomocou okolia malomestská právnička nad obrovskou korporáciou. Zaujímavosťou však je, že skutočná Erin Brockovich, ktorej životný príbeh inšpiroval tvorcov, si vsnímke zahrala servírku Juliu. Zároveň sa tam objavil aj skutočný Ed Masry, priateľ apomocník, ako zákazník vreštaurácii, kde práve sedí Julia Roberts hrajúca Erin.

Viac o téme: Schindlerov zoznamChyť ma ako to dokážešErin Brockovich50x a stále po prvý razČeľuste
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu