Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obrovský úspech: Tento animovaný film získal Oscara a naďalej zarába milióny

Veľká šestka Zobraziť galériu (3)
Veľká šestka

Najúspešnejším animovaným filmom minulého roka je Veľká šestka. Informoval o tom portál Deadline. Snímka si od uvedenia na konto pripísala celosvetovo vyše 621 miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 587 miliónov eur).

Dielo, ktoré tento rok získalo Oscara v kategórii animovaných filmov, obsadilo prvú priečku vďaka tomu, že od uvedenia si na konto pripísalo celosvetovo vyše 621 miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 587 miliónov eur). Druhé miesto patrí animáku Ako vycvičiť draka 2, ktorý utŕžil 618,9 milióna dolárov (asi 585 miliónov eur). Tretí skončil Lego príbeh s tržbami 468,8 milióna dolárov (približne 443 miliónov eur).

Ako vycvičiť draka 2
Zobraziť galériu (3)


Desať animovaných postáv, ktoré jednoducho musíte milovať


Lego príbeh
Zobraziť galériu (3)

Veľká šestka je dobrodružná komédia o robotovi menom Baymax a chlapcovi Hirovi Hamadovi. Vďaka svojmu skvelému bratovi Tadashiovi sa učí Hiro využívať svoje geniálne technické nadanie. Spoločnosť mu robia rovnako zmýšľajúci kamaráti – Go Go, Wasabi, Honey Lemon a Fred. Keď ich ničivé udalosti vtiahnu do nebezpečného sprisahania, Hiro sa obráti na svojho najbližšieho spoločníka Baymaxa. Film je inšpirovaný marvelovskými komiksami. O réžiu sa postarali Don Hall a Chris Williams. Scenár napísali Jordan Roberts, Daniel Gerson a Robert L. Baird.

Viac o téme: Lego príbehAnimované filmyVeľká šestkaAko vycvičiť draka 2
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu