Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slávny filmový producent sa z VÄZENIA tak skoro nedostane: Súd oznámil jeho TREST!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Mark Lennihan)

LOS ANGELES - Bývalý americký filmový producent Harvey Weinstein bol vo štvrtok v Los Angeles odsúdený na 16 rokov väzenia za znásilnenie a sexuálne napadnutie nemenovanej herečky, ku ktorému došlo v izbe hotela v Beverly Hills v roku 2013. TASR správu prevzala z agentúr AP a AFP.

"Tvrdím, že som nevinný. Nikdy som neznásilnil ani sexuálne nenapadol Jane Doe 1," povedal Weinstein sudkyni Lise B. Lenchovej na súde v Los Angeles v súvislosti so ženou, ktorej identita nebola zverejnená.

Porota 70-ročného Weinsteina v tomto prípade vlani v decembri uznala za vinného v troch bodoch obžaloby vrátane znásilnenia, pripomína AP. V prípade sexuálneho útoku na ďalšiu ženu ho však vyhlásila za nevinného. Porotcovia vtedy neboli schopní vyniesť verdikt za obvinenia v troch ďalších bodoch obžaloby, ktoré sa vzťahujú na dve ženy. 

Slávny filmový producent sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)

Predmetné obvinenia voči Weinsteinovi vzniesli štyri ženy v období rokov 2004 až 2013. K väčšine útokov došlo v hoteloch v Beverly Hills. Weinstein si už odpykáva 23-ročný trest odňatia slobody za znásilnenie a ďalšie trestné činy po tom, čo mu ho v roku 2020 udelil súd v New Yorku. Nárok na podmienečné prepustenie bude mať v New Yorku v roku 2039, píše agentúra AP. V oboch prípadoch podal odvolanie.

Prokuratúra v októbri v úvode súdneho procesu v Los Angeles uviedla, že Weinstein využíval svoju moc a svoj vplyv v Hollywoode, aby mohol znásilňovať ženy. Tie, ktoré sa voči nemu vzopreli, sa museli obávať o svoju kariéru. Weinsteina od roku 2017 verejne obvinilo zo sexuálnych útokov viac ako 80 žien.

Viac o téme: Harvey Weinstein
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu