Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Legendárny Troška hrdo hlási, že je GAY: Jeho otec to nikdy neprijal!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

PRAHA - Nikdy sa netajil tým, že sa mu páčia muži! Reč je o legendárnom českom režisérovi Zdeňkovi Troškovi, ktorý o pár dní oslávi svoje 70. narodeniny. Pri tej príležitosti poskytol rozhovor, v ktorom zaspomínal aj na to, ako tento fakt (ne)prijlali jeho rodičia.

Zdeněk Troška je v našich končinách jednoducho pojem a jeho trilógiu Slunce, seno..., Babovřesky, či Kameňák milujú mnohí. Pri príležitosti svojho blížiaceho sa jubilea v rozhovore pre Blesk tv MAGAZÍN odkryl rôzne zákutia svojho života. 

Ako Troška tvrdí, že sa mu páčia muži, zistil už na prvom stupni základnej školy. O toto svoje tajomstvo sa so svojou mamou rozhodol podeliť, keď mal 15 rokov. „Vzala to dobre. Priala si len jediné - Aby som bol v živote šťastný,” zalovil v spomienkach uznávaný režisér. 

U svojho otca však pochopenie nenašiel. „Nikdy sa s tým nezmieril. Nedokázal pochopiť, ako sa mi môžu nepáčiť ženy,” dodal. Ak mal niekedy snahu otcovi predstaviť svojho partnera, mal smolu. „Povedal mi, nech mu to domov neťahám,” uzavrel na margo tejto témy.  

Zdeněk zároveň prezradil, že jeho otec bol veľkým milovníkom žien a jeho matke bol dokonca neverný. Keď režiséra doma navštívila nejaká kamarátka, tak sa podľa jeho slov tváril ako taký kohút.    

Václav Troška a Růžena
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk/ Jaroslav Sýbek / MAFRA )

Troška má za sebou viacero vzťahov, avšak v láske sa mu príliš nedarilo. „U mňa je práca na prvom mieste. A niektorí sa s tým nedokázali zmieriť. Žiarlili na ňu a nemal som na nich jednoducho čas. Nuž a o tých, ktorým to nevadilo, sa nakoniec postarali moje kamarátky. Dvoch alebo troch partnerov mi zviedli a potom ich nechali tak. Nuž a ja som sa do takéhoto vzťahu vrátiť nechcel,” prezradil o svojom súkromí slávny sedemdesiatnik. 

Viac o téme: Zdeněk Troška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu