Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Keď sa filmárom nedarí: Maličké chyby v záberoch, ktoré ste si zrejme nevšimli

Harry Potter a väzeň z Azkabanu Zobraziť galériu (18)
Harry Potter a väzeň z Azkabanu (Zdroj: telkac.sk)

Aj majster tesár sa niekedy utne a pri práci s filmami, kde treba myslieť na neuveriteľné množstvo detailov, sa to môže stať oveľa ľahšie. Pripravili sme pre vás niekoľko chýb, ktoré sa objavili v záberoch obľúbených filmov a seriálov, ktoré ste si možno nevšimli ani vy.

Pán prsteňov: Návrat Kráľa (2003)

Zdá sa vám na nasledujúcom obrázku niečo divné? Nie? Tak si lepšie všimnite hobitov, ktorí podľa drevenej rytiny na dverách dosahujú rovnakú výšku, ako Legolas vnasledujúcej scéne. Aže teda tvorcovia tohto úspešného veľkofilmu chybami „nešetrili“... Napríklad Frodova jazva sa vjednom zábere objaví na pravom, no vdruhom zábere zas na ľavom líci.

Pán prsteňov: Návrat Kráľa
Zobraziť galériu (18)
Pán prsteňov: Návrat Kráľa
Zobraziť galériu (18)

Veľkolepý Pán prsteňov: Tolkien súhlasil len kvôli finančným suchotám

Pretty Woman (1990)

Nie že by išlo oveľkú chybu, ale všimli ste si vkultovom romantickom filme Pretty Woman Juliu Roberts, ktorá si vyberá zbohatej ponuky raňajok croissant, no o chvíľu už drží vruke lievanec, aby vďalšom zábere znovu hrýzla do francúzskej špeciality? Nuž, aspoň že zmiešala sladké raňajky, keďže vponuke boli ešte vajíčka so slaninkou...

Pretty Woman
Zobraziť galériu (18)
Pretty Woman
Zobraziť galériu (18)

25 rokov romantickej komédie Pretty Woman: Všetko mohlo byť inak

Sám doma (1990)

Vtejto klasickej komédií, bez ktorej by sme si slovenské Vianoce predstaviť asi nevedeli, je bizarných scén viac, no scéna, keď Kevin na chodníku roztrhá perlový náhrdelník, aby zneškodnil Harryho a Marva anásledne tak získal čas, je podivuhodná aj ziného dôvodu. Keď totiž perly dopadajú na zem, je ich podstatne menej než vscéne, vktorej sa na nich majú nešťastní zlodeji konečne pošmyknúť. Vporovnaní stým, čo ich však čaká vnasledujúcich minútach, je toto maličkosť.

Sám doma
Zobraziť galériu (18)
Sám doma
Zobraziť galériu (18)

Obľúbená i nenávidená komédia: Sám doma priviedol Culkina do dôchodku

E.T. Mimozemšťan (1982)

Nie že by už samotná prítomnosť mimozemšťana, ktorý navyše prejavuje veľmi priateľské city kmalému záchrancovi, nebola zvláštnosťou, ale paranormálne javy sa zrejme dejú aj vškole malého Elliota. Aspoň čo sa školských pomôcok týka, keďže vnadväzujúcich záberoch jednoducho nielenže zmizne ceruzka, ale sa zrejme svojvoľne hýbu aj papiere.

E.T. Mimozemšťan
Zobraziť galériu (18)
E.T. Mimozemšťan
Zobraziť galériu (18)

Najzárobkovejšie filmy: Ktoré snímky plnili vrecká tvorcov najviac?

Na vlásku (2010)

No áno, ide okreslenú rozprávku avtakomto prípade je zrejme oveľa jednoduchšie dokresliť niečo „naviac“ alebo naopak, niečo jednoducho zabudnúť nakresliť. Vkaždom prípade sa však na konci filmu tvorcovia dopustili maličkej chybičky, keď Flynnovi Ryderovi (alebo ak chcete Eugenovi Fitzherbertovi) zabudli vjednom momente na ruku dokresliť putá, ktoré mu pripevnila Mama Gothel pre prípad, že by sa pokúšal Rapunzel zachrániť.

Na vlásku
Zobraziť galériu (18)
Na vlásku
Zobraziť galériu (18)

Desať animovaných postáv, ktoré jednoducho musíte milovať

Harry Potter

Aj prípad mladého čarodejníka je jedným ztých, keď sa filmári dopustili viacerých chýb. Napríklad vprvom filme Harry Potter aKameň mudrcov vistej chvíli vidno silon, na ktorom visia sviečky vo veľkej sále vRokforte. Alebo vo filme Harry Potter aVäzeň zAzkabanu, keď sa pri záchrane Hrdozobca rozbila nádoba vdvoch rozličných podobách. Klasikou sú potom chyby vpolohách jazvy či škrabancov, rôzne polohy predmetov vnadväzujúcich záberoch či viditeľní členovia štábu.

Harry Potter
Zobraziť galériu (18)
Harry Potter
Zobraziť galériu (18)
Harry Potter
Zobraziť galériu (18)

Magické obsadenie slávnej rozprávky: Kto pribudne k Hermione?

Svadby podľa Mary (2001)

Aj vzdanlivo jednoduchej snímke, akou je aj romantická komédia, vktorej zažiarila speváčka Jennifer Lopez akrásavec Matthew McConaughey, sa dá občas niečo pokaziť. Málokto si zrejme všimol malý detail, keď jednofarebné cukríky, ktoré Matthew drží vruke, ochvíľu zmenia farbu. Priznajme si ale, kto pri pohľade na fešáka Matthewa vníma farbu obyčajných cukríkov?

Svadby podľa Mary
Zobraziť galériu (18)
Svadby podľa Mary
Zobraziť galériu (18)

Oscarový krásavec Matthew McConaughey: Fľaša vína od amerického prezidenta

Pán aPani Smithovci (2005)

Vjednom zábere sa chystá Angelina naraziť autom do svojho nepodareného manžela, ktorý vtom čase sedí vinom aute. Zrejme vtej chvíli dupne na plyn tak silno, že náraz doslova vyzlečie Brada zo saka, ktorý pred nárazom ešte určite mal na sebe. Angelina mala už viným filmoch príležitosť ukázať svoju bojovnosť asilu, ale že má aj nadprirodzené schopnosti, kedy dokáže na diaľku vyzliekať mužov, otom sme nevedeli...

Pán a Pani Smithovci
Zobraziť galériu (18)
Pán a Pani Smithovci
Zobraziť galériu (18)

Takto ich nepoznáte: Hviezdy, ktoré začínali v reklamách a na móle

Viac o téme: Harry PotterNa vláskuSám domaPretty WomanPán prsteňovE.T. MimozemšťanSvadby podľa MeryPán a pani SmithovciChyby v záberoch
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu