Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zomrela Milka Zimková (†71): Pásla kone na betóne a... Východniari ju za TOTO nenávideli!

Milka Zimková Zobraziť galériu (3)
Milka Zimková (Zdroj: rtvs)

BRATISLAVA - Slovenskom v stredu ráno obletela správa o ďalšom úmrtí v hereckých kruhoch. Na večnosť sa pobrala uznávaná umelkyňa Emília Zimková (†71), ktorá sa preslávila ako predstaviteľka Johany Ovšenej vo filme Pásla kone na betóne. Účinkovanie v tomto počine však so sebou prinieslo aj negatíva. Východniari mali herečku poriadne v zuboch a dávali jej to patrične najavo.

Film Pásla kone na betóne a jeho pokračovanie ...kone na betóne patria medzi kultové počiny slovenskej tvorby. Ich čaro spočíva nielen v tom, že ich dej sa odohráva na východoslovenskom vidieku, ale tiež v tom, že sa v nich hovorí nárečím. Mnohé "hlášky" z nich priam zľudoveli. 

Ústrednú postavu - Johanu Ovšenú stvárnila Milka Zimková, ktorá sa narodila v obci Okružná pri Prešove a bola v nej priam dokonalá. 


Pozrite si tiež:

Mimoriadne smutná správa: Zomrela legendárna Milka Zimková (†71)!

Nezabudnuteľné hlášky: Pripomeňte si Zimkovej (†71) „kone na betóne“


 

Uznávaná umelkyňa však na účinkovanie v týchto filmoch nemala len pekné spomienky. V jednom z rozhovorov pre Korzár uviedla, že po nakrúcaní čelila veľkej nenávisti zo strany rodákov. „Bála som sa otvoriť obálky s pečiatkou Prešova a iného mesta z východu. Toľko nadávok... Ale preniesla som sa cez to, aj keď to bolelo. Všetci si mysleli, že si robím žarty z vlastných ľudí. Ako by som mohla? Veď som jedna z nich. Som dievča z východu, nemôžem predsa písať o žene z bratislavského panelaka,” povedala na margo toho herečka, za ktorú sa v tom čase dokonca hanbila aj jej vlastná mama. Kdekoľvek sa totiž ukázala, len počúvala, aké čudo jej dcéra narobila.

Česť jej pamiatke!

Zomrela Milka Zimková (†71):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR / Martin Baumann)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu