Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Neuveriteľné: Toto všetko si hviezdy vedia vypýtať pri nakrúcaní!

Tom Cruise Zobraziť galériu (10)
Tom Cruise (Zdroj: Jason Merrick / Getty Images)

Zlákať na prácu na filme alebo seriáli nejakú veľkú hviezdu často znamená znášať jej výstrednosti. Znamená to akceptovať ich často bizarné požiadavky alebo preniesť sa cez ich zmeny nálad.

Jeden komik raz povedal, že keď ide o film, tak sa ani ten najlepší scenár nedodrží. Môžete mať všetko naplánované, ale aj tak máte istotu, že nič podľa plánu nepôjde. Štúdia si často do niektorých filmových úloh vysnívajú určitýchhercov, ale nezriedka sa stáva, že k spolupráci napokon nedôjde. Dôvodom môže byť, okrem iných aj to, že ony vysnívané hviezdy zahltia produkciu filmu požiadavkami, ktoré by sa bežnému smrteľníkovi zdali byť ak nie prehnané, tak minimálne bizarné. Kým niektorí herci hviezdne maniere vo svojom slovníku nemajú, iné si svoj status užívajú so všetkým, čo len k tomu patrí.

Napriek tomu, že Katherine Heiglová vyzerá byť ako tá najviac roztomilá 30-tnička, tak tí, čo s ňou pracovali na filmoch či seriáloch by o nej v súvislostinejakouroztomilosťouurčite nehovorili. Nielenže vie byť hádavá, hašterivá a má tendenciu sa na všetko sťažovať, ale aj počas nakrúcania vie robiť ľuďom na okolo zo života peklo. Pri filmeŽivot je taký (2010) napríklad požadovala, aby mala veľký šatník v prívese a každý deň jej niekto zo štábu musel do detailu vysvetliť scenár na daný deň nakrúcania.


Prečítajte si aj iné: Sú slávni a protivní: 10 hercov, s ktorými nikto nechce pracovať


Katherine Heiglová a Josh
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: http://www.aceshowbiz.com)

Angelina Jolieová sa síce často angažuje v charitatívnych projektoch, v ktorých i málo dokáže pomôcť, no keď ide o prácu, vie si vypýtať veľa. Pre svojho milovaného Brada Pitta takto raz požadovala garanciu preplatenia nákladov za kurzy lietania (v rádoch údajne miliónov dolárov!) ešte pred podpisom zmluvy k neznámemu snímku. A nie je pri tom vôbec isté, či tieto kurzy vôbec potreboval pre film!


Prečítajte si aj iné: Krásna Lara Croft v ďalšom filme: Scenár napíše majiteľ Zlatej maliny!


Angelina Jolieová a Brad
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: http://thefilmstage.com)

Ani George Clooney nemá ku extravagantným požiadavkám ďaleko. Pri Gravitácií (2013) sa mu však produkcia rozhodla vyhovieť, keďže nechceli od neho počuť „nie“. A čo vlastne Clooney chcel a získal? No, nebolo toho málo. Pri jeho prívese v Anglicku mu museli postaviť plážovú chatku s veľkou vaňou a súkromnýmbasketbalovýmihriskom. Celá toto „zábavka“ stála produkciu okolo €140.000.


Mohlo by vás zaujať: Keď sa hercom pomútil rozum: 10 úloh, ktoré nikdy nemali vziať


George Clooney
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: http://www.splendidbooks.co.uk)

Bizarné požiadavky nie sú doménou filmu posledných desaťročí, ale sa vinú celými dejinami kinematografie. Dôkazom toho je osoba legendárneho Orsona Wellesa, ktorý okrem viacerých nezabudnuteľných filmov získal slávu i svojimi neortodoxnými požiadavkami. V prípade filmu Čierna Ruža (1950) sa dožadoval toho, aby bol jeho kostým lemovaný veľmi drahou norkovou kožušinou. Paradoxné na tom bolo to, že sa v tomto kostýme ani raz neobjavil na plátne. Použil ho až pri Othellovi. A to po tom, čo tento kostým ukradol.


Prečítajte si aj iné: Fenomén menom Oscar: Toto ste o zlatej soške nevedeli!


Orson Welles
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: http://www.dvdclassik.com)

Viete si predstaviť nájomného vraha z Kill Billa Umu Thurmanovú ako opatrovateľku? Produkcia ešte nedokončeného filmu Eloise in Paris už nie. Nevedno však, akú veľkou mierou sa na ukončení spolupráce podpísali Umine požiadavky. Asi tá najbizarnejšia bola tá, podľa ktorej chcela mať Thurmanová prednostné právo na nákup parochní vytvorených špeciálne pre film a to za 50% ceny ich výroby. Pri niekoľkomiliónovom honorári za film sa táto požiadavka zdá byť trochu zvláštna.


Neprehliadnite: Nevera v Hollywoode: Celebrity, ktorým partneri nasadili parohy


Uma Thurmanová
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: https://thescript.thetake.com)

Nedajte sa oklamať, Will Smith patrí medzi hercov, s ktorými je radosť spolupracovať. Možno o to viac zaujala jeho špecifická požiadavka pre film Muži v Čiernom III (2013), kedy si vypýtal dvojposchodový príves. A nie nejaký obyčajný, samozrejme. Smith ho napokon skutočne získal a to napriek tomu, že jeho byt bol od miesta nakrúcania vzdialený menej než jeden kilometer!


Prečítajte si aj iné: Hviezdny Will Smith o filme so synom: Najväčšia chyba jeho kariéry


Karavan pri nakrúcaní Mužov
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: http://twitter.com/ludwigz)

Možno si ešte spomeniete na príjemnú buddy-komédiu Fízly zo zálohy (2010) s Markom Wahlbergom a Willom Ferrellom. V tomto filme si mala pôvodne zahrať malinkú rolu i Paris Hiltonová, avšak jej scéna bola napokon vystrihnutá. Napriek tomu, že Paris nepatrila medzi hlavné hviezdy filmu, požiadavky také mala. A tak spoločne s ňou, Ferrellom, Wahlbergom alebo The Rockom, museli byť na pľaci i živé homáre, pripravené pre prípad, že by Hiltonová dostala náhodou hlad.


Mohlo by vás zaujať: Sláva im nestúpla do hlavy: Herci, s ktorými je radosť spolupracovať


Paris Hiltonová
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: AP Photo)

Martin Scorsese na spoluprácu s Jackom Nicholsonom na filme Na druhej strane (2003) asi len tak nezabudne. Slávny americký herec si totiž v podmienkach „vydupal“ dve scény, ktoré v pôvodnom scenári nefigurovali. A tak sme ho mohli vidieť s vibrátorom a pri šnupaní kokaínu z herečkinho pozadia. Čo na tom, že sa tieto dva obrazy do filmu ani nehodili? Ako starý Jack povedal, tak muselo byť.


Prečítajte si viac: Legendárny Jack Nicholson: Tipnite si, koľko mal za život žien


Jack Nicholson
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: http:/viewerscommentary.com)

Prečo vyzerajú akčné scény s Tomom Cruisom tak úchvatne? Je to možno spôsobené aj tým, že pri nich používa špeciálne mužské tangá, ktoré mu zhotovujú presne podľa jeho požiadaviek. A keďže si ich často mení, tak v šatníku ich musia byť vždy pripravené desiatky. Keď ho teda v Mission Impossible – Národ grázlov uvidíte niekam liezť či skákať, vedzte, že má práve pod nohavicami toto tango prádlo. A cíti sa komfortne.


Mohlo by vás zaujať: Tom Cruise vo vrcholnej forme: VIDEO z nového Mission: Impossible


Tom Cruise
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: http://www.movpins.com)

Viac o téme: Brad PittWill Smith Tom CruiseGeorge ClooneyJack NicholsonUma ThurmanováParis HiltonováAngelina JolieováKatherine HeiglováOrson WellesHerečkyPožiadavky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu