Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Festival v Cannes sa blíži: Bude sa prepisovať história

Festival v Cannes
Festival v Cannes (Zdroj: june.fr)

Dráma La Tete haute francúzskej režisérky Emmanuelle Bercot otvorí 68. ročník Medzinárodného filmového festivalu v Cannes. V histórii prestížneho filmového podujatia pôjde len o druhé otvorenie, na ktorom premietnu snímku v réžii ženy. Otvárací ceremoniál bude moderovať francúzsky herec Lambert Wilson.

Film La Tete haute prináša príbeh o mladistvom delikventovi Malonym, ktorého sa pokúšajú zachrániť sudkyňa a sociálny pracovník. V snímke si zahrali Catherine Deneuve, Sara Forestier, Benoît Magimel či Rod Paradot, ktorý stvárnil Malonyho. Na scenári okrem Bercot pracovala aj Marcia Romano.


Exkluzívne: Hollywoodsky herec z bondovky zavíta na Slovensko


Vlani festival v Cannes otvorila snímka Grace: Kňažná z Monaka (2014), predvlani to bol Veľký Gatsby (2013). Aktuálny ročník podujatia sa uskutoční od 13. do 24. mája. Hlavnej porote budú predsedať Joel a Ethan Coenovci. Porotu v sekcii Un Certain Regard povedie talianska herečka a bývalá modelka Isabella Rossellini.


Western z maďarskej pusty: Bankolé si v ňom zahral vďaka chybe prekladateľa


Emmanuelle Bercot získala v roku 1997 na MFF v Cannes Cenu poroty za snímku Les Vacances (1997). Jej absolventský film La Puce (1999) skončil v Cannes v súťaži študentských filmov Cinéfondation na druhej priečke. S filmom Elle s'en va (2013) sa na MFF v Berlíne uchádzala o Zlatého medveďa. Na konte má tiež romantickú drámu Clément (2001). Spolupracovala aj na scenári filmu Polisse (2011), ktorý na MFF v Cannes získal Cenu poroty. V titule si aj zahrala.

Viac o téme: Festival v CannesEmmanuelle BercotLa Tete haute
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu