Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Autorka Harryho Pottera sa ospravedlnila fanúšikom: Naozaj ma to mrzí!

Herci z Harryho Pottera Zobraziť galériu (3)
Herci z Harryho Pottera (Zdroj: SITA)

Britská spisovateľka J. K. Rowling sa ospravedlnila za to, že v knihe Harry Potter a Dary smrti (2007) nechala zomrieť jednu z obľúbených postáv, Freda Weasleyho.

„Chcela by som povedať, že ma veľmi mrzí to, čo sa stalo Fredovi,“ napísala 49-ročná Britka v sobotu na sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter.

Jedno z dvojčiat Weasleyových prišlo o život počas bitky o Rokfort, ktorej dátum spisovateľka stanovila na 2. mája 1998. Okrem Freda nechala Rowling zomrieť aj Remusa Lupina, Nymphadoru Tonksovú či Severusa Snapea, ale tiež záporné postavy, lorda Voldemorta a Bellatrix Lestrangeovú. Po tom, ako autorka napísala, že ju mrzí smrť Freda, sa jej jeden z fanúšikov spýtal práve na Lupina a Tonksovú. „Myslím si, že na výročie by som sa mala ospravedlniť vždy za jedno úmrtie. Fredova smrť bola pre mňa najhoršia, tak som začala ním,“ doplnila rodáčka z britského mesta Yate.

Herci z Harryho Pottera
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila spomínaná séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov a z Rowling sa stala multimilionárka, ktorú v roku 2010 redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku. Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe.

Herci z Harryho Pottera
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Pod pseudonymom Robert Galbraith vydala dve knihy, ktoré už vyšli aj v slovenskom preklade ako Volanie kukučky (2013) a Hodvábnik (2014). Začiatkom tohto roka sa pritom vyjadrila, že by chcela v tejto sérii vydať až sedem kníh. Tretiu knihu Career Of Evil by mala uviesť na trh na jeseň. Pre dospelých napísala aj román Prázdne miesto (2012).

Viac o téme: Harry PotterJ. K. RowlingFred Weasley
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu