Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Majte sa nad nimi na pozore: Týchto desať superhrdiniek by vám určite nakopalo zadok

Čierna vdova Zobraziť galériu (11)
Čierna vdova (Zdroj: www.comicvine.com)

Sú krásne, nebezpečné a často disponujú schopnosťami, ktoré im muži môžu závidieť. Zachraňovať svet nie je už len čisto mužskou doménou. Do popredia sa čoraz častejšie dostávajú i ženské superhrdinky.

Svojho času bolo skoro nemysliteľné, aby tí najväčší superhrdinovia sveta neboli muži. To muži museli zachraňovať svet a zároveň ochraňovať ženy. Filmov, v ktorých hrali prim (ženské) superhrdinky nebolo veľa. Podľa všetkého však v budúcnosti nastane zmena. Minuloroční Strážci Galaxie totiž pritiahli do kín oveľa väčšie množstvo žien, než sa očakávalo a jedným z dôvodov bola aj prítomnosť mystickej Gomory, v podaní Zoe Saldanaovej. Ktoré superhrdinky by mohli dostať svoj film? A ktoré sú tými najznámejšími?

Jean Greyová-Summersová / Phoenix

Celé X-Men univerzum je natoľko rozsiahle, že vybrať len jednu superhrdinku je nesmierne komplikované. Jednou z logických volieb by bola Jean Greyová-Summersová alias Phoenix, bezpochyby jedna z najsilnejších mutantiek. Jean bola jednou zo zakladajúcich členiek zo zoskupenia X-Menov a až neskôr sa jej schopnosti natoľko vyvinuli, že sa stala skoro nezničiteľným Phoenixom. Ovládala telekinéziu, telepatiu, dokázala cestovať v čase ivygenerovať tak veľké množstvo energie, že to malo až fatálne účinky. To, čo predviedla v X-Men 3 bol len zlomok toho, čoho by bola schopná.

Čítajte ďalej: Sympatický mutant Hugh Jackman: Wolverinom bude posledný raz

Jean Greyová
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: www.flickeringmyth.com)

Wonder Woman

Očarujúca Wonder Woman býva niektorými vnímaná ako prvá superhrdinka vôbec, keď do komiksového sveta vtrhla ešte v roku 1941 a jestvuje v ňom doteraz. Wonder Woman bola pôvodom princezná z Amazónie, ktorej sila bola zrovnateľná so Supermanovou. Na rozdiel od neho však mala k dispozícii široký register zbraní a rôznych pomôcok, počínajúc neviditeľným lietadlom, cez nezničiteľné náramky a až po nástroje, ktoré ju dokázali vyliečiť zo zranení, ktoré by väčšinu superhrdinov dostali do hrobu. V budúcom roku sa Wonder Woman objaví aj na plátnach kín v rámci Snyderovho Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti.

Wonder Woman
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: www.huffingtonpost.com)

Čierna vdova

Ak ste videli Avengerov, tak určite vám neunikla ani postava Čiernej vdovy, ktorú stvárnila očarujúca Scarlett Johanssonová. Čierna vdova, skutočným menom Natália „Nataša“ Romanovová bola sirota, z ktorej Sovieti vytvorili bojový nástroj a nevedno, čo by sa z nej stalo nebyť toho, že ju zachránili Wolverine a Kapitán Amerika. Životné príbehy Čiernej vdovy by zabrali celú knihu, poznamenajme teda aspoň to, že oproti bežným ľuďom má tú výhodu, že starne pomalšie, má silný imunitný systém, ovláda hypnózu a v boji jeden na jedného by skolila azda aj Wolverina.

Prečítajte si aj toto: Bezpečnostné opatrenia pri nových Avengeroch: Ako v špionážnom filme!

Čierna vdova
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: www.comicbook.com)

Catwoman

Jean Greyovú, Wonder Woman i Čiernu vdovu spájalo jedno – neboli vždy kladnými hrdinkami. Inak tomu nebolo ani v prípade Catwoman, ktorá väčšinou vystupovala ako záporná hrdinka a veľakrát v súčinnosti s Batmanom. Práve s ním ju pojí špeciálny sado-masochistický vzťah, kedy ho miluje a zároveň ho nenávidí a bojuje proti nemu. Ani Batmanovi však nie je nijako ľahostajná. Podobne ako Čierna vdova i Catwoman bola obzvlášť silná v súbojoch jeden proti jednému, pričom veľakrát si v súbojoch vypomáhala bičmi. A samozrejme, dokázala komunikovať s mačkovitými šelmami.

Catwoman
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: www.comicbook.com)

Zatanna

Podobne ako Catwoman i Zatanna mala blízko k Batmanovi, či presnejšie k Brucovi Wayneovi. Spoznala ho v čase, kedy sa z neho ešte len stával Batman a prebehol medzi nimi menší románik. Neskôr sa ich cesty viackrát skrížili a veľakrát bojovali bok po boku. Batman takéhoto spojenca určite uvítal, veď Zatanna bola jednou z najmocnejších kúzelníčok a iluzionistiek na svete, ktorá jediným povelom dokázala znepríjemniť život nejednému zločincovi. Objavila sa aj ako Serinda Swanová i v seriáli Smallville.

Zatanna
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: www.alphacoders.com)

Xena: Princezná bojovníčka

Nezastaviteľná Xena patrí dodnes medzi najznámejšie ženské hrdinky a hoci nedisponuje žiadnou špeciálnou superschopnosťou, tak stále má nad obyčajnými protivníkmi výhodu vďaka svojim schopnostiam pri boji zblízka i vďaka tomu, že špičkovo ovláda meč a ďalšie nástroje. To však nie je všetko. Hovorí sa, že človeka dokonca dokáže zabiť i jediným prstom. A na rozdiel od iných superhrdinov je aj veľkým stratégom a taktikom a na každú bitku sa poctivo pripravuje.

Mohlo by vás zaujať: Xena sa stane Agentkou S.H.I.E.L.D

Xena
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: www.beyondthemarquee.com)

Neviditeľná žena

Susan „Sue“ Storm-Richardsová alebo Neviditeľná žena patrí medzi zakladajúcich členov uskupenia známeho ako Fantastická štvorka, pričom z celého štvorlístka býva považovaná za najsilnejšiu. Jej existencia presahovala rámec Fantastickej štvorky a zasahovala aj X-Men univerzum, kde pomáhala s evakuáciou civilistov pri útoku Apocalypsa na Zem. Objavila sa aj v rámci dejovej línie okolo Ultrona, kedy pomáhala Wolverinovi zničiť jeho tvorcu. Do Logana sa neskôr dokonca aj zamilovala, no tento vzťah nemal šancu na úspech. Okrem neviditeľnosti dokáževytvoriť aj silové pole, cez ktoré mal problém sa dostať i Hulk.

Neviditeľná žena
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: www.comicvine.com)

Ororo Munroeová / Storm

Ororo Munroeová či Storm, všetky tieto mená a označenia patria k najprominentnejšej členke zoskupenia X-Menov, Storm, ktorá disponovala oveľa väčšími schopnosťami než bolo len ovládanie počasia. Vedela lietať, bola obrnená voči telepatii, dokázala prijímať väčšie množstvo energie a dokonca mala i drobné magické schopnosti. S výnimkou svojho pôsobenia v X-Menoch, bola istý čas dokonca členom Fantastickej štvorky ako náhrada za Susan Richardsovú. Počas misie X-Menov na Asgaard ju väznil Loki a jej manželom bol ďalší superhrdina, Čierny Panter.

Storm
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: www.blastr.com)

Batgirl

Keď sa povie Barbara Gordonová, nejednému komiksovému fanúšikovi sa okamžite vybaví Batgirl. Existencia tejto superhrdinky bola poväčšine obmedzená na Gotham City, kde spoločne s Batmanom a Robinom zachraňovala svet od rôznych hrozieb. Batgirl sa v komiksovom svete pohybuje už viac než polstoročie a za ten čas si jej kostým navliekli štyri rôzne ženy, pričom však Barbara Gordonová zostáva zo všetkých tou najznámejšou. Jej osud však nebol šťastný – po tom, ako ju postrelil Joker, stala sa paraplegikom.

Batgirl
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: www.thecredhulk.com)

Emma Graceová Frostová / Biela kráľovná

Ďalšia postava z X-Men univerza, Biela kráľovná, vlastným menom Emma Graceová Frostová, patrí medzi tak trochu zvláštne členky tímu okolo Charlesa Xaviera. Dlho bola jednou z najväčších protivníčok skupiny okolo Wolverina a Storm, no neskôr sa stala líderkou tímu a po smrti Jean Greyovej i milenkou Scotta. Po Xavierovi neskôr prevzala riaditeľskú stoličku i v jeho škole pre obzvlášť nadané deti. Emmine schopnosti boli úchvatné -ovládala telepatiu, čiastočne telekinézu, astrálne projekcie a dokázala sa transformovať do podoby diamantu, v ktorej mala nadľudskú silu.

Emma Graceová Frostová
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: www.comicvine.com)

Viac o téme: XenaX-MenWonder WomanBatgirlCatwomanČierna vdovaJean GreyováStormSuperhrdinky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu