Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Úspešný seriál získa špeciálnu cenu: Na slávnosti odhalia aj zákulisie

Promo záber seriálu Panstvo Downton
Promo záber seriálu Panstvo Downton (Zdroj: ITV)

Britský seriál Panstvo Downton (2010) dostane špeciálnu cenu Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA). Slávnosť, na ktorej by sa mali zúčastniť aj tvorcovia projektu spolu s hercami a herečkami, sa bude konať 11. augusta. Záznam podujatia neskôr odvysiela televízia ITV.

"Veľmi sa teším, že BAFTA vzdá hold výnimočnému seriálu Panstvo Downton, ktorý reprezentuje britskú drámu od roku 2010. Prostredníctvom tohto podujatia, sa s celým štábom pozrieme do zákulisia, aby sme tak odhalili, vďaka čomu sa seriál stal národným pokladom a globálnym fenoménom," vyjadrila sa zástupkyňa BAFTA Amanda Berry. Jeden z výkonných producentov seriálu Gareth Neame vyhlásil, že pre všetkých, ktorí sa na projekte podieľajú, je udelenie Special Award veľkou cťou.

Seriál Panstvo Downton, v origináli Downton Abbey, sa dostal na televízne obrazovky ITV v septembri 2010. Poslednú sezónu oceňovaného projektu uvedú tento rok na jeseň, pričom záverečnú časť, ktorá bude zároveň vianočným špeciálom, budú vysielať 25. decembra. V seriáli sa už objavili napríklad Maggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Joanne Froggatt alebo Rob James-Collier.

Viac o téme: Panstvo Downton
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu